Komentara: 0
Pregleda: 2781

Nove selekcije u Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka"

21.12.2015. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Nove selekcije u Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka"

U Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka" nastoje da sistematizuju rad sa mlađim kategorijama. Selekcije kluba se takmiče u domaćem okvirima i Mađarskoj regionalnoj ligi, stručni štab je proširen za nekoliko novih imena, radi se i sa devojčicama, a u budućnosti nameravaju da oforme i žensku selekciju.

Dečaci rođeni 2005/06 iz nekadašnje školice vaterpola od ove godine nastupaju kao prva i najmlađa takmičarska selekcija. Postoje još dve selekcije zaključno sa 1999. i 2000. godištem. Prvi tim u ovom trenutku ne postoji. Postoji više faktora koji su uticali na to, od krajnje skromnih finansija u srpskom vaterpolu uopšte, do rasipanja članova nakon završetka srednje škole... Ipak, u klubu za narednu godinu planiraju da oforme prvi tim sa kojim bi se na leto takmičili u drugoj ligi, ili u Prvoj B na zimu.

Nove selekcije u Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka"

Posetili smo trening vaterpolista i razgovarali sa trenerom Nemanjom Andrićem

- "Promenili smo način rada, imamo intenzivne suve treninge u kombinaciji sa bazenom što je zajedno oko dva sata po treningu. Podizanjem kvaliteta rada i naši apetiti su porasli, pokušavamo da se takmičimo na više frontova. Pored naših prvenstava i kupova, na nivou pokrajine i republike, takmičimo se i u Mađarskoj regionalnoj ligi i to u tri kategorije. Izuzetno sam zadovoljan kako smo kotirani u domaćim okvirima, deca su sve bolja i neka od njih su potencijalni reprezentativci Srbije za uzrast do 15 godina. Naše prvenstvo je trenutno jače od mađarske regionalne lige i shodno tome najveći uspeh kluba u poslednje vreme je ostvarila generacija dečaka rođenih 2002. godine koja je po završetku protekle sezone zauzela drugo mesto na prvenstvu Srbije. Momci rođeni 1999. i 2000. od naredne godine trebalo bi da zaigraju za prvi tim, uz neke naše igrače koji u ovom trenutku igraju za druge klubove. Važno je reći da kod nas trenutno trenira i sedam devojčica, voleli bismo da ih bude još. Od prvog januara u klub nam dolazi Petar Kopunović, pomoćni trener ženskog tima Crvene Zvezde, on je subotičanin i vraća se u svoj grad da nam pomogne u planovima vezanim za žensku ekipu. " Izjavio je Andić

Nove selekcije u Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka"

Ono što je pozitivno u subotičkom vaterpolu jesu uslovi za rad na zatvorenom bazenu koji su prema rečima trenera među boljima u nasšoj zemlji. Novi članovi su uvek dobrodošli i za svu decu koja žele da se bave vaterpolom upis se vrši svakog radnog dana od 19h na zatvorenom bazenu SRC ,,Prozivka''.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2781
Povezane teme

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.