Komentara: 1
Pregleda: 3114

Nova predstava u Narodnom pozorištu u martu

26.01.2024. u 08:16h
Izvor: Subotica.com
U subotičkom Narodnom pozorištu otpočeo je rad na pripremi praizvedbe teksta „Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji godine 1878.“ Albine Podgradske.
Nova predstava u Narodnom pozorištu u martu

U Narodnom pozorištu Subotica otpočeo je rad na pripremi praizvedbe teksta „Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji godine 1878.“ Albine Podgradske.

 - To je najstarija štampana drama koju je na našem jeziku napisala žena. Komad obrađuje temu otežane integracije izbeglica iz ratom zahvaćenih područja - iz perspektive dece i žena, a likovi, osim na srpskom, govore na mađarskom, romskom i slovačkom jeziku, što će se na sceni i čuti.  U predstavi igraju glumci oba ansambla Narodnog pozorišta Subotica (Drame na srpskom i Drame na mađarskom jeziku), članice Dramske sekcije Dečjeg pozorišta, kao i predstavnici romske i slovačke zajednice. Režiju potpisuje Anđelka Nikolić, rediteljka koja zajedno sa Radivojem Dinulovićem dizajnira i scenski prostor. Kostimograf je Marko Marosiuk, koreografkinja Isidora Stanišić, dramaturškinja Rozi Brešćanski B, autor muzike Geza Kučera, a lektori Saša Latinović, Agneš Rafai Telečki i Stevan Nikolić - navode iz pozorišta.

Nova predstava u Narodnom pozorištu u martuPredstava nastaje u koprodukciji Seoskog kulturnog centra Markovac i Narodnog pozorišta Subotica, u saradnji sa Dečjim pozorištem Subotica i Edukativnim centrom Roma.

Premijera je najavljena za 14. mart 2024. na sceni Jadran.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 3114

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

narodno pozorište subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.