Komentara: 62
Pregleda: 10462

Nova organizacija rada u subotičkoj bolnici od 1. oktobra

29.09.2021. u 18:30h
Izvor: Subotica.com  / RTV  / RTV Pannon
U Subotici sve više pacijenata zaraženih korona virusom zahteva bolničku negu. Četiri odeljenja bolnice već rade u kovid sistemu, a ako broj pacijenata nastavi da raste, i druga odeljenja će preći u taj sistem - upozorila je dr Branka Milisavljević, pomoćnica direktora za stručno-medicinske poslove.
Nova organizacija rada u subotičkoj bolnici od 1. oktobra

Dr Milisavljević kaže da će zbog toga (povećanog broja hospitalizovanih zbog korona virusa) od 1. oktobra na odeljenju poliklinike primati samo one pacijente koji dolaze sa hitnim uputom koji je izdao njihov izabrani lekar.

STANJE PACIJENATA U KOVID BLOKU - Informacije o stanju pacijenata koji se leče u KOVID jedinicama telefonskim putem biće pružene isključivo najužem članu porodice svakog radnog dana u periodu od 14 do 15 časova. Informacije možete dobiti putem telefona 555-222 (Odeljenje za infektivne bolesti -  lokal 261 ili KOVID 1: lokal 233), odnosno putem mobilnog telefona 065/915-53-07

S tim u vezi, održan je sastanak sa nadležnima ljudima iz Doma zdravlja Subotica. U Subotici se vraća sistem koji je na snazi u epidemijskoj situaciji, što će uticati i na hronične bolesnike.

- Trenutno nećemo biti u mogućnosti sve njih da odradimo. Ako je nešto neophodno za kontrolu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja ili promene terapije, naravno da će lekar moći, u dogovoru sa našim lekarom, zato što smo mi otvorili, ponovo aktivirali telefonske linije koje su bile i u prethodnom periodu aktivne, tako da će moći u telefonskom razgovoru sa lekarom da se dogovori o promeni terapije ili pomoći pacijentu na taj način ili upućivanjem ili zakazivanjem na određeni termin - objašnjava za RTV Panon dr Branka Milisavljević.

Kako je juče izvestila Radio televizija Vojvodine, nakon obilaska subotičke bolnice i razgovora sa lekarima, zaključeno je da ova zdravstvena ustanova trpi sve veći pritisak.

Po najnovijim informacijama (29.9.) iz Zavoda za javno zdravlje Subotica, u našem gradu je trenutno 1.268 aktivno zaraženih (vode se pozitivnim) korona virusom, za 24 časa potvrđene su još 123 infekcije.

Izvor: Subotica.com / RTV / RTV Pannon
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 62
Pregleda: 10462

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

branka milisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.