Komentara: 66
Pregleda: 8646

Bolnica trpi sve veći pritisak kovid pacijenata

28.09.2021. u 13:30h
Izvor: RTV
Devet od deset obolelih od kovida smeštenih na bolničkom lečenju u Subotici nije vakcinisano. Ova zdravstvena ustanova trpi sve veći pritisak zbog čega pojedina odeljenja prelaze u kovid režim kako bi se obezbedilo mesto za lečenje obolelih. I pored toga, sva odeljenja bolnice su i dalje u funkciji.
Bolnica trpi sve veći pritisak kovid pacijenata

Dnevno 50-60 Subotičana i građana okolnih gradova potraži pomoć lekara u respiratornoj ambulatni Opšte bolnice. Taj broj raste. Broj dnevnih prijema na bolničko lečenje bliži se dvocifrenom. Na bolničkom lečenju je trenutno 44 pacijenta, peetoro na respiratoru. Sa srednje teškim do teškim kliničkim slikama. Najmlađi pacijent ima 29, a najstariji 85 godina.

- Što se tiče hospitalizovanih pacijenata, negde oko deset posto je vakcinisano, ta vakcinacija je išla negde tokom januara i februara meseca, uglavnom su to stariji pacijenti, gde naglašavam da vakcina ne štiti od toga da vi dobijete infekciju, već štiti od toga da vi dobijete teže komplikacije bolesti, odnosno ako se i zarazite da iz bolesti izađete, tako da kažem, bez nekih teških stanja i, naravno, bez smrtnog ishoda - kaže za RTV pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici dr Gordana Krtinić.

Bolnica trpi sve veći pritisak kovid pacijenata

65 ZARAŽENIH U POSLEDNJA 24H - Po jutrošnjem izveštaju u Severnobačkom okrugu su za 24 časa registrovana 72 obolela od kovid-19, od toga 65 u Subotici. Za vikend je u našem gradu registrovano 96 obolelih, tokom protekle sedmice taj broj se kretao između 60 i 90.

U prethodnom periodu određeni broj pacijenata je prebačen na lečenje u novu Kovid bolnicu u Novom Sadu, ali je zbog popunjenosti kapaciteta te bolnice subotička sada prinuđena da svoje delove iz tzv. "zelenih" pretvara u "crvene" zone i tamo smešta pacijente obolele od kovida.

- Sada smo, praktično, kao i u prethodnom talasu, sami, oslobađamo kapacitete i ono što je dobro jeste da nam niko od osoblja nije povučen tamo nego radimo kao i prošli put u punom kapacitetu - dodaje dr Krtinić.

Bolnica trpi sve veći pritisak kovid pacijenataOd izbijanja epidemije do danas, u Subotici je Kovidom 19 bilo ili je još uvek zaraženo nešto više od trinaest hiljada građana (13.080).

Izvor: RTV
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 8646

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.