• Pregleda: 3813

Nova kotlarnica za bolje grejanje u OŠ "Sveti Sava"

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Aleksandrovu završeni su radovi na izgradnji gasne instalacije za grejanje objekta. Investicijom vrednom 4,5 miliona dinara, od čega je 3,5 miliona izdvojeno iz gradskog budžeta, biće povećana energetska efikasnost objekta, a samim tim i smanjeni računi za grejanje, čime će se omogućiti dalja ulaganja u ovoj školi koju pohađa preko 600 učenika iz četiri prigradske mesne zajednice.
Nova kotlarnica za bolje grejanje u OŠ "Sveti Sava"

Od ove zime, učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Aleksandrova imaće modernije grejanje. Dosadašnja zastarela i neekonomična podstanica zamenjena je novim sistemom koji će omogućiti grejanje na gas.

Povećanjem ekonomičnosti ostvariće se uštede, a sredstva koja će na taj način biti ostvarena biće usmerena na unapređenje kvaliteta obrazovanja u ovoj osnovnoškolskoj ustanovi.

Investicija je realizovana u saradnji lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, gde je iz gradskog budžeta izdvojeno 3,5 miliona dinara. Predstavnici lokalne samouprave najavili su nastavak ulaganja u ovoj, ali i ostalim Osnovnim školama u gradu.

Osnovna škola “Sveti Sava” u Aleksandrovu osnovana je 1965. godine, a nastavu u ovoj školi pohađaju učenici iz četiri prigradska naselja. Trenutno je pohađa 605 đaka, uključujući i 42 učenika isturenog odeljenja na Bikovu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
no name Odgovori
Za skolu i decu + , za ovoga sto sto se slika veliki - .
Roditelj Odgovori
Podrška savesnoj i istrajnoj VD DIREKTORICI koja je mnogo uradila za ovu školu, psebno za mnoge generacije koje je obrazovala i edukovala da budu pametni i dobri ljudi.
nale Odgovori
Kad je već dotrajala kotlarnica zamenjena novim sistemom, mogli su im ugraditi i savremenije kotlove. ( Sigurno je Viessmann ovo imao na lageru, pa im je utrapio pod parolom-savremeno) Naravno, sve je relativno....u odnosu na stare, ovo je premija!
Pepe Odgovori
Ha, ha Nale, tebe izgleda niko ne moze prevariti, verovarno radis u CIM-gasu ili nekoj slicnoj firmi, cim se toliko razumes u kotlove. No, naravno u clanku niko ni ne kaze da su to najsavremeniji kotlovi, rec je o novijim i boljim od onih starih. Komentar ti je OK, samo sam morao konstatovati da ima i takvih osoba koji fotografije gledaju detaljnije i sa strucnim ocima.
kole Odgovori
[*...*]...kazi burazu za y krak...imam snimak kako se kune politickom karijerom...a od y ...nista
Roditelj Odgovori
Bože , koliko zlobe ima u ljudima.
rudika Odgovori
A direktorica naredila-crveni tepih,cvece,deca klicu,i spremaju igre da docekaju gradonacelnika koji je umislio da je "tito" ;)
tetka Odgovori
E moj Kole komentar je na mestu, a burazu ode karijera, a i ovaj da ima malo stida i obraza trebao bi da se skloni.

Roditelju - nema u ovim komentarima nikakve zlobe! ali zar se u normalnom društvu ne bi trebalo podrazumevati da se u jednoj školi obnovi kotlarnica ako je to potrebno /bez da se od toga pravi spektakl i treba padati na kolena pred nekima/????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.