Komentara: 51
Pregleda: 7645

Nova fontana nekoliko dana neće raditi zbog održavanja

05.10.2020. u 15:56h > 16:32
Izvor: Subotica.com
Nova fontana nekoliko dana neće raditi zbog održavanja

Nakon testiranja opreme, a u toku probnog rada fontane, došlo je do potrebe podešavanja hidromašinskog sistema iste i usklađivanja parametara funkcionisanja, te će iz tih razloga biti obustavljen rad fontane u naredna tri do četiri dana, saopštio je Sekretarijat za investicije i razvoj.

Podsetimo, nova fontana u srcu gradskog jezgra, na potezu između Gradske kuće, zgrade Narodnog pozorišta i Gradske biblioteke, zvanično je puštena u rad 11. avgusta. Samo nekoliko dana kasnije primećena su oštećenja na behaton podlozi, na samom spoljnjem prstenu fontane gde se nalaze mlaznice, što je brzo sanirano. U međuvremenu ugašen je spoljni krug prskalica, ali fontana je normalno funkcionisala čitavo vreme.

Nova fontana nekoliko dana neće raditi zbog održavanja

Prvih nekoliko dana od puštanja građani su požurili da se zabave na novoj fontani, a pošto je puštena u rad u jeku leta, neki građani, pretežno mlađe dobi, vodoskoke su koristili za rashlađivanje, deca su se kupala, dok su stariji uglavom posmatrali. Bilo je i građana koji su ukazivali na nesavesnu omladinu koja je po novoj fontani vozila pretežno skejtove, rolere i trotinete. Upravo da ne bi dolazilo do oštećenja, ali i samopovređivanja građana, iz Gradske uprave su brzo reagovali i apelovali na građane da se ponašaju odgovorno i čuvaju javnu imovinu, što je, čini se, dalo rezultata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 7645

Povezane vesti

Povezane teme

nova fontana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.