Komentara: 18
Pregleda: 6165

Ništa od posete predsednice Hrvatske na obeležavanju jubileja DSHV

07.07.2015. u 17:16h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić izjavio je danas da se neće ponovo kandidovati na tu funkciju i najavio smenu generacija u najvećoj stranci vojvođanskih Hrvata na Izbornoj skupštini krajem oktobra.
Ništa od posete predsednice Hrvatske na obeležavanju jubileja DSHV

Kuntić će se tako nakon tri mandata i 13 godina provedenih na čelu stranke povući sa funkcije predsednika, ali je najavio da će ostati u stranci, odnosno u Subotici.

Takođe je najavio da će u petak u Subotici biti obeležena 25-ogodišnjica postojanja stranke, a sigurno je da od pozvanih neće doći predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, već će poslati svog predstavnika.

Očekuje se dolazak niza hrvatskih političara, dok se očekuje odgovor od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, predsednika Pokrajinske Vlade Bojana Pajtića i Pokrajinske Skupštine Ištvana Pastora.

Kuntić je takođe najavio da će ova stranka učestvovati na izborima za Mesne zajednice u Subotici, gde će se nadmetati za ulazak u 13 Skupština mesnih zajednica, i to samostalno sa “Hrvatskom listom – DSHV”, na kojoj će osim članova stranke priliku da se kandiduju dobiti i nestranački pripadnici ove zajednice.

Predsednik DSHV smatra da će ova stranka samostalno izaći i na najavljene lokalne i pokrajinske izbore.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6165

Povezana vest

Povezane teme

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.