Komentara: 22
Pregleda: 4637

Predsednici Srbije i Hrvatske u julu u Subotici?

27.04.2015. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Na proslavu obeležavanja 25 godina od osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, koja će se održati u julu u Subotici, biće pozvani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
Predsednici Srbije i Hrvatske u julu u Subotici?

Odluka je donesena na sastanku Predsedništva DSHV-a u Stanišiću, a po rečima portparola stranke Darka Sarića Lukendića na prethodnim godišnjicama bili su prisutni predsednici dve zemlje i svi žele da se ta tradicija nastavi. Na obeležavanju dve decenije od osnivanja, pre pet godina, bili su tadašnji predsednici Boris Tadić i Ivo Josipović.

- I ovoga puta ćemo inicirati susret dva predsednika jer želimo da pokažemo da su nacionalne manjine most između dve države – istakao je Sarić Lukendić. - Lep jubilej, četvrt veka od osnivanja je i prilika da vidimo gde smo bili tada, a gde smo sada, na kom nivou su odnosi dve države...

Među pitanjima koje će predstavnici hrvatske nacionalne manjine pokrenuti je i učešće Hrvata u radu republičkog parlamenta.

- Političko pitanje učešća manjina u Skupštini, odnosno osiguravanje poslaničkih mandata nije rešeno, iako je to propisano bilaterarnim sporazumom između dve zemlje – dodao je Sarić Lukendić. - Republika Hrvatska je to rešila, a vreme je i da se Srbija pozabavi rešavanjem ovog pitanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4637

Povezana vest

Povezane teme

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.