Komentara: 1
Pregleda: 4148

Nikola Sedlak pobednik šahovskog turnira "dr Boriša Karadžić"

05.11.2016. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Šahovski velemajstor Subotičanin Nikola Seldak pobednik je prvog međunarodnog šahovskog turnira „dr Boriša Karadžić", koji je održan na Velikoj terasi Paliću.
Nikola Sedlak pobednik šahovskog turnira "dr Boriša Karadžić"

U veoma oštroj konkurenciji od više od stotinu šahista iz 17 zemalja sveta, Sedlak je iza sebe ostavio Izraelca Tamira Nabatija, koji je zauzeo drugo, i Srinata Narajanana iz Indije, kome je pripalo treće mesto.

- Ovo mi je jedan od najdražih rezultata, nakon osvajanja zlatne medalje na olimpijadi u Tromzu i osvojene titule šampiona Srbije u pojedinačnoj konkurenciji – rekao je Nikola Sedlak. - Posebno mi je drago jer se turnir igrao u čast doktorra Boriše Karadžića, koga sam poznavao od malena i koji mi je poklonio jednu od prvih knjiga o šahu iz koje sam učio. U poslednje vreme bio sam u blagoj šahovskoj krizi i ovaj turnir je najavio izlazak iz nje i puno bolju igru u narednom periodu.

Dodelom odličja i priznanja spuštena je zavesa na prvi memorijal u čast poznatog šahovskog majstora dr Boriše Karadžića, koji je organizovao Šahovski klub Spartak uz pokroviteljstvo porodice Karadžić.

- Turnir je okupio veliki broj takmičara iz 17 zemalja, imali smo puno osvojenih titula, a ono što raduje je puno mladih šahista i šahistkinja, kojima je ovo dosta doprinelo u šahovskoj karijeri - istakao je dr Boris Karadžić, sin dr Karadžića. - U ime porodice Karadžić zahvaljujem se takmičarima i svima koji su svojim učešćem doprineli da turnir bude ovako uspešan. Želimo da on postane tradicija i da se igra svake godine.

Po rečima Dragana Božinovića, predsednika Šah kluba Spartak, ovim turnirom, koji će postati tradicionalan, Subotica može da postane jedan od šahovskih centara Srbije.

- U proteklim danima videli smo mnogo sjajnih šahovskih poteza, mentalnih vratolomija, preznojavanja... Verujem da će takmičari srediti utiske i da ćemo se na ovom istom mestu videti već naredne godine – poručio je Dragan Božinović, u ime organizacionog odbora.

Izvor: Subotica.com
Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4148

Povezane vesti

Povezane teme

prvenstvo u šahu

šahovski turnir

dr Boriša Karadžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.