Komentara: 0
Pregleda: 6439
Foto

Sedlak vodi na šahovskom turniru na Paliću

03.11.2016. u 00:55h
Izvor: RTV
Srpski velemajstor Nikola Sedlak preuzeo je vodstvo na prvom memorijalnom međunarodnom šahovskom turniru „Dr Boriša Karadžić" koji se održava na Paliću. On je u današnjem meču petog kola savladao dosadašnjeg vodećeg i glavnog favorita za osvajanje ovog turnira Tamira Nabatija
Sedlak vodi na šahovskom turniru na Paliću

Izraelac Nabati sa svih pet pobeda u prvih pet kola bio je vodeći šahista memorijala „Dr Boriša Karadžić" koji se igra na Paliću. Tik iza njega, sa 4,5 poena je naš Nikola Seldak.

Upravo su ova dva takmičara danas odigrala derbi kola koje je bilo repriza susreta sa šahovske olimpijade, kada su remizirali, s tim da za razliku od tog meča Sedlak danas igrao belim figurama.

"Svakoj partiji prilazim kao da je svaka partija derbi, tako daje ova partija meni ista kao i sve prethodne i buduće koje dolaze. Idem, dajem sve od sebe, moj cilj na svakom turniru je što bolji plasman, ako može prvo mesto, a na kraju kako ispadne – bitno je da se pruži maksimum", kaže Nikola Sedlak.

Današnjim mečevima šestog i sedmog kola, turnir je ušao u svoju završnicu.

"Možemo reći da je turnir vrlo borben, vrlo interesantan, da se igraju partije od početka do kraja, da nema brzih remija. Imamo igrače iz 17 svetskih federacija, od 102 učesnika njih 48 nosilaca titule, tako da zaista dugo na ovim naim prostorima nismo imali jedan ovakav turnir", ocenio je glavni sudija turnira Milorad Maravić.

Sedlak vodi na šahovskom turniru na Paliću

Prvi memorijal „Dr Boriša Karadžić" nesumnjivo će dovesti do dalje popularizacije šaha u Subotici.

"Ovaj prvi memorijalni turnir će svakako biti lepa odskočna daska i za veliki broj mladih šahista, a naravno da imamo i određeni broj internacionalnih majstora, velemajstora i tako dalje", smatra član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović.

Turnir se završava u petak, a igra se za nagradni fond veći od 6.000 evra, od čega će pobedniku pripasti 1.500 evra.

Izvor: RTV
Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić" Međunarodni otvoreni memorijalni šahovski turnir "dr Boriša Karadžić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6439

Povezana vest

Povezane teme

prvenstvo u šahu

nemanja simović

nikola sedlak

šahovski turnir

dr Boriša Karadžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.