Komentara: 12
Pregleda: 5405

Nije odobreno poskupljenje grejanja

30.11.2011. u 15:28h
Izvor: SuMedija
Nije odobreno poskupljenje grejanja

Na predlog gradonačelnika Saše Vučinića, Gradsko veće odbilo je zahtev Upravnog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Toplana“ da fiksni deo cene grejanja na mesečnom nivou poveća za 5,8 odsto, a varijabilni za 15 odsto.

U obrazloženju „Toplane“ navodi se činjenica da su njihovi troškovi u značajnoj meri porasli, jer su gas i mazut, koje koriste kao energente, za minulih 12 meseci značajno poskupeli, te da je to razlog za korekciju cena.

- Tačno je da su energenti koje „Toplana“ koristi u svom radu poskupeli. Međutim, ovo preduzeće je minulih godina imalo značajne investicije koje su dovele do veće rentabilnosti i manjih gubitaka. S obzirom na nedavno iskazano pozitivno poslovanje i smanjene gubitke, mislim da Upravni odbor „Toplane“ ima prostora da svoj predlog koriguje i da poskupljenje bude u manjem procentu. Mora se voditi računa i o smanjenoj platežnoj moći građana – rekao je Vučinić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5405
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

skuplje grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.