• Pregleda: 3470

Nesuglasice oko gradskog budžeta za 2015. godinu

Iako je glavna tema jučerašnjeg javnog obraćanja bila proslava novogodišnje noći, gradonačelnik Jene Maglai nije mogao da izbegne neke političke i gradske teme koje su prilično sveže i polako se pojavljuju u javnosti, ali isti je uverio da su to uobičajnjene stvari i da svako radi svoj posao.
Nesuglasice oko gradskog budžeta za 2015. godinu

Pored najave novogodišnjeg programa novinare je interesovalo šta prvi čovek grada ima da kaže povodom optužbi LSV-a da se nad njima sprovodi politički revanšizam, ali i mnogo bitnije pitanje vezano za budžet i određene nesuglasice u vladajućoj koaliciji po nekim pitanjima.

Na prvu temu (LSV - politički revanšizam) odgovorio je da izrečene tvrdnje nisu istinite, već da je u pitanju samo zavođenje reda među korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu grada. Više o ovome možete pročitati u povezanoj vesti.

Drugi deo ticao se usvajanja budžeta za 2015. godinu i određenih glasina da je došlo do izvesnih podela u koaliciji, što je nekako podgrejalo sumnje i nedolazak predsednika Skupštine grada (SNS) na jučerašnju "novogodišnju" konferenciju, iako je bio najavljen.

Gradonačelnik Maglai u izjavi za novinare konstatovao je da nije u pitanju ništa alarmantno, odnosno da se kod formiranja novog budžeta ovakve stvari uvek dešavaju, a pogotovo je teško ove godine jer po njegovim rečima nikad manje para, a nikad više zahteva.

- "I prošle godine smo imali napetu situaciju kada smo jedva usvojili budžet. Pred ovako važne odluke uvek izlaze iskrice, uvek je bilo da kada se dele pare tu su i interesi različiti, pa na neki način dolazi do određenih preplitanja i možda sukobljavanja oko nekih pitanja." - izjavio je Maglai i dodao da se nada da će ova pitanja sa koalicionim partnerima (SNS, SPS, DSHV i SBB) biti usaglašena i da će svi biti zadovoljni

Po rečima gradonačelnika pitanje budžeta ne bi trebalo da bude povod za koalicioni raskol i razilaženje, pogotovo što je većina najvažnijih stavki usaglašeno.

- "Para ima koliko ima. Nikada manje para i nikada više zahteva. Mora da se dođe do rešenja koje će dovesti do do racionalnog trošenja sredstava. Moramo da pokrijemo troškove prema materijalnim troškovima, prema platama, prema preuzetim obavezama i moramo ostaviti nešto malo za investicije. Mislim da smo blizu da se ovo pitanje reši konsenzusom." - zaključio je Maglai

Gradonačelnik je izjavio i da je većina stvari usaglašeno, pre svega one najbitnije vezane za socijalnu zaštitu, obrazovanje, kulturu, ali i apelovao na opreznost da se sa sredstvima raspolaže domaćinski kako ne bi dolazili u situaciju da, kako kaže, kao neke opštine u Srbiji imaju problem sa tekućom likvidnošću.

- "U Subotici smo uspeli sa sačuvamo finansijsku stabilnost budžeta, uredno isplaćujemo sve dospele obaveze, desi se ponekada da ne bude u roku, ali to opet zavisi od priliva u gradsku kasu - to nije  problem samo u našem gradu, isto se dešava i na pokrajinskom i na republičkom nivou" - istakao je Maglai

Pregovori oko budžeta su zvanično u toku, a da li će isti biti biti prezentovan pred skupštinske odbornike i stavljen na usvajanje videćemo na narednoj sednici koja je kako saznajemo trebalo biti održana u utorak, 23. decembra, ali da li će zbog ovih političkih "previranja" uopšte doći do nje - saznaćemo uskoro.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
angels Odgovori
Kad smanjite visoka primanja gradskim funkcionerima pogotovo onima sa nepostojecim radnim mesta verovacemo u nameru da se budzet pravi za gradjane a ne za politicke stranke I pojedince
Buritos Odgovori
Dole aktueelna nesposobna vlast!
earthworker Odgovori
opalac! izgleda nema love za zavicajne aktivnosti i bore drljace u centru varosi i dogodine. :D
Vesko Odgovori
Jako ste interesantni, zajedno sa vasim koalicionim partnerima. Vreme je da vas sve
sa vlasti odnese 2014. godina. Suboticani zasluju boljeg i uglednijeg gradonacelnika, a
ne obicnog manipulatora, sa mrljama u poltickoj biografiji.Povedite sa sobom i svog zamenika.
Zimzelen Odgovori
@angels
Ajde ne lupetaj... Ili još bolje - prosvetli nas.
Reci ko to prima platu, a nalazi se na nepostojećem radnom mestu (ako znaš)!!!!

Naučilo to da lupa u šerpe, pa nastavilo da lupa gde god stigne... *Bem ti taku demokratiju.
Vitez Koja Odgovori
Koliko se ja razumem u vremansku prognozu :),ovde će uskoro da nastane cunami!
fsb Odgovori
para ima koliko ima.he,he.. dogovoriće se oni...srećna nova 2015
Sojic Odgovori
Lopovska banda.
vozac Odgovori
Lex Télor Odgovori
Para ima koliko ima
Aaa koliko ima? I Jenci koga si sve zaposlio id rodbine?
hijenko Odgovori
maglai, mol, minerva, metro...šta povezuje ove četiri stvari osim slova "m"?
Adam Odgovori
Jene, manipulatoru ,prestani sa diskriminacijom gradjana Subotice , podnesi ostavku , nisi ti nikakav gradonacelnik gradjana Subotice ,( ne zanosi se ) ,vec pion ,svoga gazde Pastora koji opet odgovara isto kao i ti malo jacim zverkama.Pa to znaju i vrapci .Podnesi ostaku , budi covek .Neka gradjani biraju gradonacelnika .
jozo bubnjar Odgovori
Pa da... prvo plate i bonusi pa sta ostane za investicije... hahahaha... a i te investicije, po obicaju, budu, figurativno, 10-struko vise placenje od realne trzisne vrednosti... e da, pa to spada pod bonuse :D :D :D
Vitez Koja Odgovori
@Adam
A ko je birao i čiji je bio predhodni gradonačelnik,i za koje velike zverke je on radio?
dragan Odgovori
nisu oni za nista krivi vec mi koji smo glasali pa sad mopzete da lupetate kolko zelite niko vas nece slusati a pogotovo politicari takozvani koji nemaju pojma sta je politika vec su samo produzene ruke nekome
frau Odgovori
E moj trbušasti druže al te izvozase ! Sad raznosi postu ko ti je kriv
S2 Odgovori
ko je koga izvozao jos ce se videti .
Buritos Odgovori
Lopingeri
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.