Komentara: 14
Pregleda: 6268

Nenad Čanak novi šef stručnog štaba MKK "Spartak"

07.08.2017. u 21:05h
Izvor: Subotica.com
Muški košarkaški klub "Spartak" saopštio je danas da je angažovao Nenada Čanka za šefa stručnog štaba u sezoni 2017/18. Kako je najavljeno uskoro počinju pripreme za novu sezonu, a više detalja znaće se ovih dana.
Nenad Čanak novi šef stručnog štaba MKK "Spartak"

Nenad Čanak dobro je poznato lice ljubiteljima košarke u Subotici, pogotovo onim "malo starijim"  koji su imali prilike da uživo prate onu zlatnu generaciju koja je proslavila klub i grad u periodu od 1995. do 1999. godine i koja je učinila da Spartak ponovo bude velik. Od tada je prošlo skoro dve decenije, u klubu mnogo toga se promenilo, samo su ime, grb i boje ostali stari.

Povratak na košarkašku mapu Srbije prošle sezone najavio je Dušan Alimpijević koji je godinu i po dana bio na kormilu stručnog štaba i koji je u teškim uslovima, uz dosta turbulencija sa igračkim kadrom, postigao izuzetan uspeh. Uspešnu trenersku karijeru nastavio je u FMP-u, a nedavno je promovisan na čelo aktuelnog šampiona Srbije i regiona, ekipe Crvene zvezde.

TRENERSKA KARIJERA - Godine 2012. je počeo da radi kao pomoćni trener u Mega Vizuri. Nakon što je uspešno vodio i juniorski tim Mega Leksa, Čanak se na poziv Aleksandra Džikića u februaru 2016. godine vratio u svoj matični klub Partizan na mesto pomoćnog trenera u stručnom štabu crno–belih.

Alimpijević je trasirao put svojoj bivšoj ekipi do Superlige, posle skoro dve decenije. Njegov tim preuzeo je makedonski stručnjak Aleksandar Jončevski koji za kratko vreme nije uspeo da ostavi bolji utisak, ili bolje reći zapaženiji rezultat, jer je Superliga trajala tek mesec dana, a ispostavilo se da je tu bio i kraj njegovom radu u ovom klubu.

Pred Nenadom Čankom je težak zadatak, da pokuša da ponovi prošlogodišnji takmičarski uspeh subotičkog kluba, a to su završnica Kupa Srbije i plasman među prve četiri ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS). Nema sumnje da će 41-godišnji stručnjak, sa svojim pomoćnicima, dati sve od sebe da opravda očekivanja uprave i navijača i odoli svim izazovima koje nosi takmičenje u ovom rangu. Put neće biti lak, ali verujemo da će imati podršku subotičke košarkaške javnosti i svih onih kojima je Spartak u srcu.

Kako je najavljeno iz kluba, okupljanje i početak priprema očekuje se uskoro, a više detalja oko planova za predstojeću sezonu i sa kojim igračkim kadrom novi trener trenutno raspolaže, odnosno ko će se priključiti pripremama, izvestićemo narednih dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6268
Povezane teme

nenad čanak

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.