Komentara: 7
Pregleda: 7613

Nema otpuštanja u školama

20.08.2015. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
Iako na sajtu Ministarstva prosvete jasno stoji da liste tehnoloških viškova nisu liste onih koji će ostati bez posla, vest da je na tom spisku i 30 prosvetara iz Subotice unela je nemire u obrazovne ustanove u našem gradu.
Nema otpuštanja u školama

Po rečima Miloša Vukadina, direktora OŠ „Miloš Crnjanski“, čijih se šest zaposlenih nalazi na tom spisku, reč je o nastavnicima koji imaju nepotpunu normu.

- Naša škola u nastupajućoj školskoj godini, nema nijednog viška zaposlenih u nastavi,niti ima radnika koji su tehnološki višak. Na listi se nalazi šest radnika sa nepotpunom normom, što se u većini škola dešava svake godine zbog razlike u broju odeljenja koja završe osmi razred i broja odeljenja koja ulaze u drugi ciklus osnovnog obrazovanja - peti razred – objašnjava Vukadin. - Naša škola ove godine ima situaciju da su osmi razred završila dva odeljenja,a u peti dolazi samo jedno. Odnosno, nedostaju nam dva učenika pa da pet radnika ne bude na ovoj listi. Pitanje radnika koji nemaju punu normu, svaka škola, ako ima mogućnosti, rešava prvo u okviru svoje škole, a drugi način je da škole koje imaju potrebu preuzimaju sporazumno, ako se sve tri strane saglase, radnika za nedostajući deo norme. Ako nema mogućnosti da se reši na jedan od ova dva načina, onda radnik radi sa smanjenom normom i dobija umanjenu platu u tom procentu.

Situacija je slična i u ostalim školama koje su se našle na spisku resornog ministarstva, a kako saznajemo, pravi broj prekobrojnih prosvetnih radnika, ukoliko ih uopšte bude bilo, znaće se posle sastanka aktiva direktora, sindikata i predstavnika gradske vlasti, koji je zakazan početkom iduće nedelje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7613

Povezane vesti

Povezane teme

osnovna škola

prosveta

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.