Komentara: 48
Pregleda: 16087

Neljubaznost medicinskih sestara

14.11.2012. u 15:10h
Izvor: RTV Yueco
Gužve u lekarskim ambulantama, kao i nesuglasice pacijenata i osoblja, maltene su svakodnevna pojava u Subotici. Veliki broj pacijenata se žali na neljubaznost medicinskih sestara, kako pri zakazivanju pregleda telefonom, tako i prilikom posete lekaru.
Neljubaznost medicinskih sestara

S obzirom na to da pacijenti kažu da nemaju kome da se obrate povodom tog problema, česti su pozivi našoj redakciji. U Domu zdravlja kažu da primaju sve kritike svojih pacijenata jer su upoznati sa velikim gužvama u ambulantama, čemu doprinosi raspodela timova, gde na jednog doktora u smeni ide samo jedna medicinska sestra.

Andrea Šlajber prošle nedelje želela je da zakaže kod doktorice, u ime svoje majke, u jednoj od ambulanti, da bi joj bio ispisan recept za lek. Pošto Andrea kaže da zna da se sve zakazuje telefonom, pokušala je to da uradi, ali se niko nije javljao. Posle izvesnog vremena otišla je lično u ambulantu gde je, kako kaže, naišla na veoma neprijatno iznenađenje. Andrea je u petak ipak pokušala da zakaže telefonom.

U Domu zdravlja kažu da je problem što samo jedna sestra prati lekara, a njene obeveze su brojne. Pravilo je da se pacijenti zakazuju na svakih 20 minuta, što bi za jednu smenu trebalo da bude primljeno oko 35 pacijenata. S obzirom na gužve u subotičkim ambulantama pacijenti se zakazuju na svakih 10 minuta, što dodatno oteževa posao medicinskim sestrama, što ne bi smelo da opravdava njihovu neljubaznost, odnosno otkazivanje termina pacijentima u slučaju njihovog nezadovoljstva u uslovima u kojima rade.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 16087

Povezane zviždaljke

Povezane teme

dom zdravlja subotica

ambulanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.