Komentara: 19
Pregleda: 7600

Nelegalna eksploatacija peska i seča šume na teritoriji grada Subotice

31.10.2014. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Dnevno se nelegalno izveze 20 kamiona sa po 18-20 tona peska, odnosno 300-400 kubika. Grad obavestio pokrajinsku inspekciju koja još uvek nije reagovala.
Nelegalna eksploatacija peska i seča šume na teritoriji grada Subotice

Naime, u Gradsku upravu, 26. oktobra stigla je anonimna prijava da se na teritoriji Kelebijske šume svakodnevno nelegalno iznosi velika količina peska.

Kada su pripadnici komunalne inspekcije su odmah izašli na teren i tamo zatekli  dva kamiona koja utovaraju pesak.

- Legitimisanjem vozača Dalibora Miškovića i Atile Kabaia ustanovljeno je da je vlasnik utorivača Laslo Vukov iz Subotice, da su kamioni firme „Karin komerc AD“ iz Novog Sada, a parcela u vlasništvu Lazara Nikolića iz Subotice – obelodanio je gradonačelnik Jene Maglai na konferenciji za novinare.

- "Niko od njih nije imao dozvole za iskopavanje, niti je parceli promenjena namena, što znači da se ono vrši nezakonito. Dva dana kasnije, 28. oktobra, obavestili smo Pokrajinskog inspektora za rudarstvo, koji ima ingerencije da zaustavi iskopavanje, ali se on još uvek nije oglasio, niti je došao u Suboticu". - rekao je Maglai

Gradonačelnik dodaje da im je javljeno da se iskopavanja vrše i na susednoj parceli u vlasništvu Kristijana Šušnjara, a u razgovoru sa vozačima saznali su da pesak odlazi u Orom na gradilište NIS-a.

- "Zatečeni smo da jedna velika kompanija radi ovakve stvari, nećemo  odustati od namere da ovo zaustavimo i da lica koja se ovim bave ne odgovaraju jer su ovim radnjama, neplaćanjem rudne rente za svaki kubik peska i naknade za preimenovanje zemljišta oštećeni i gradski i republički budžet" – naglašava gradonačelnik.

Pored peska, na teritoriji Subotice nelegalno se seku i šume, a na prostoru Radanovca, organizovane grupe posekle su najmanje 30 kubika drveća.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7600
Povezane vesti
Povezane pištaljke
Povezane teme
jene maglai seča drveća eksploatacija peska nelegalna seča šume nelegalana eksploatacija peska
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.