• Pregleda: 7392

Nelegalna eksploatacija peska i seča šume na teritoriji grada Subotice

Dnevno se nelegalno izveze 20 kamiona sa po 18-20 tona peska, odnosno 300-400 kubika. Grad obavestio pokrajinsku inspekciju koja još uvek nije reagovala.
Nelegalna eksploatacija peska i seča šume na teritoriji grada Subotice

Naime, u Gradsku upravu, 26. oktobra stigla je anonimna prijava da se na teritoriji Kelebijske šume svakodnevno nelegalno iznosi velika količina peska.

Kada su pripadnici komunalne inspekcije su odmah izašli na teren i tamo zatekli  dva kamiona koja utovaraju pesak.

- Legitimisanjem vozača Dalibora Miškovića i Atile Kabaia ustanovljeno je da je vlasnik utorivača Laslo Vukov iz Subotice, da su kamioni firme „Karin komerc AD“ iz Novog Sada, a parcela u vlasništvu Lazara Nikolića iz Subotice – obelodanio je gradonačelnik Jene Maglai na konferenciji za novinare.

- "Niko od njih nije imao dozvole za iskopavanje, niti je parceli promenjena namena, što znači da se ono vrši nezakonito. Dva dana kasnije, 28. oktobra, obavestili smo Pokrajinskog inspektora za rudarstvo, koji ima ingerencije da zaustavi iskopavanje, ali se on još uvek nije oglasio, niti je došao u Suboticu". - rekao je Maglai

Gradonačelnik dodaje da im je javljeno da se iskopavanja vrše i na susednoj parceli u vlasništvu Kristijana Šušnjara, a u razgovoru sa vozačima saznali su da pesak odlazi u Orom na gradilište NIS-a.

- "Zatečeni smo da jedna velika kompanija radi ovakve stvari, nećemo  odustati od namere da ovo zaustavimo i da lica koja se ovim bave ne odgovaraju jer su ovim radnjama, neplaćanjem rudne rente za svaki kubik peska i naknade za preimenovanje zemljišta oštećeni i gradski i republički budžet" – naglašava gradonačelnik.

Pored peska, na teritoriji Subotice nelegalno se seku i šume, a na prostoru Radanovca, organizovane grupe posekle su najmanje 30 kubika drveća.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
Salamander Odgovori
Oh, pa neko se probudio...to ste ljudi sve znali, a sad se kao neko iznenadio. Ima tu još i drugih stvari a ne samo iskopavanje peska i rušenje stabala, samo kod nas ne postoje institucije pa ko "ima" može mu se.
nešo Odgovori
Jer moguće da je parcela u vlasništvu Nikolića i da se nelegalno odnosi pesak.
baćo Odgovori
Po običaju, a naročito Petkom naš gradonačelnik pronalazi novu aferu-toplu vodu da bi zabašurio-oprao stare. Dokon popo i jariće krsti.
Sloba Odgovori
kako opet susnjar?? a znao je da proziva neduzne na poslovanje Elite Palić!!
palic Odgovori
zasto ne kazete ko je ime koje je dobivalo platu na radnickom i 270000 za festival filma? ako je istina
dragan Odgovori
Nisam ni za koga ali ovom treba stati u kraj.BRAVOOO..
sg1 Odgovori
A gde je dicna komunalna policija?Verovatno lovi teske kriminalce koji hrane gladne macke i pse:-((((
Sojic Odgovori
Maglaiu krivo,jel mu ovaj put nije kapnulo u dzep.
Da li je moguće Odgovori
Rađeno je to i ranije pod patronatom prošle vlasti... samo je vlasnik parcele bio uticajni Subotičanin a išlo je za izgradnju autoputa krak od Horgoša... eeeee, niko ništa ne preduzima...
ma da Odgovori
ajooooj.... pa ovo se uvek radilo... ocigledno je ovaj put izostao "procenat" pa je zato obelodanjeno... koje licemerstvo... ccc
Vesko Odgovori
Mi to do sada nismo znali. Iznenađeni smo gradonacelnikovom izjavom. Mogao bi se
svakog petka pojavljvati ispred Gradske kuce, sa jednim dobosarem, da sopstava i daje
na znanje sta ima novog u nasoj varosi.
slobo Odgovori
vratite onu tzv, "crvenu bandu" pa ćete videti kako se sa pravom bandom brzo razračunava - dok si rekao piksla rešeno
lunja Odgovori
http://bit.ly/1qaJl7R
Greška u nazivu firme „Karin komerc MD“je pravi naziv.
goofy Odgovori
Evo ga nas Inspektor Radisa....
Milica nasa vredna.. kako on samo otkriva urote, afere, skandale, slucajeve i slicno. Pregledao se izgleda krimi serija, a seoska advokatura mu bas nesto stala... Cica mala..
city woman Odgovori
U Kelebijskoj sumi se nelegalno vadi pesak vise od 40 godina. Vreme je da se tome stane. Svojevremeno je i za Azotaru vozen pesak i mesao u djubrio.
DJuro Odgovori
g.GRADONACELNICE , ul. Sutjeskina [*...*] ,nepravite se naivni ,tamo su pravi lopovi koji kradu pesak. Dodjite i uverite se (mada znam da vam je to poznato).Ovi o kojima vi pricate su boranija spram ovih.
pravdoljub Odgovori
NIS ,BAJATOVIĆ.
Daca Odgovori
Bla, bla, bla, bla, blaaaaaaaaaaaaa
lela Odgovori
Ovo je vest iz 2007.godine! Kasnite Maglai jako.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.