Komentara: 23
Pregleda: 13207

Nastavak suđenja za ubistvo Zoltana Bukovca

23.02.2017. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu u Subotici danas je nastavljen glavni pretres za ubistvo Zoltana Bukovca, za koje se terete Stefan Loča (23), Mario Bašić Palković (20), Marko Pavković (22), Ognjen Pavlović (20) i I.Č., koji je u vreme krivičnog dela bio maloletno lice.
Nastavak suđenja za ubistvo Zoltana Bukovca

Iako je bilo najavljeno da će biti izneta završna reč, advokat Slavko Petrić priložio je nalaz i mišljenje veštaka, stručnog savetnika iz Beograda, o duševnom zdravlju i uračunljivosti I.Č., koji se bitno razlikuje od nalaza veštaka dr Gordane Inštitoris Pribić. Sudsko veće na čijem čelu je sudija Ivan Bogosavljav usvojilo je predlog advokata da se razmotri i ovaj dokaz, te je naredno ročište zakazano za 28. mart.

Pored toga izmenjen je tekst optužnice protiv petorice mladića, kojima se stavlja na teret teško ubistvo sa nasilničkim ponašanjem, ali sada bez elementa osvete.

- Razočarana sam zbog odugovlačenja, ali i činjenice da su oni koji su takođe učestvovali u ovome i dalje na slobodi. Nadala sam se da će se sve ovo sada završiti, ali proces se nastavlja, a sa njim i sva ova agonija kroz koju prolazim. – kaže Valerija Bukovac, udovica Zoltana Bukovca.

Podsetimo, 13. januara 2016. godine jureći drugu osobu, razjareni mladići u alkoholisanom stanju na kućnom pragu pretukli su Zoltana Bukovca, koji je slučajno izašao napolje da sačeka suprugu. Prava meta se sakrio u zgradu, a mladići su sav svoj bes iskalili na nesrećnom čoveku. Iste večeri privedeno je sedam mladića, od kojih su tokom istrage trojica pušteni. Zoltan je odmah prevežen u Opštu bolnicu u Suboticu, gde su mu ustanovljene teške povrede glave, zbog kojih je Klinički centar u Novom Sadu. Posle tri nedelje borbe, podlegao je povredama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 13207

Povezane vesti

Povezane teme

ubistvo

suđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.