Komentara: 6
Pregleda: 1156

Narodna kuhinja spremna za početak rada

26.08.2020. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Letnja pauza u radu Narodne kuhinje polako se približava kraju. Za 1.200 naših najugroženijih sugrađana od utorka, 1. septembra, ponovo će se pripremati topli obroci koji će se deliti na punktovima u 33 mesne zajednice.
Narodna kuhinja spremna za početak rada

Iako će Narodna kuhinja u Subotici, kao najveća u Vojvodini, novu kalendarsku godinu započeti sa istim brojem korisnika, broj dece na "narodnom kazanu" se gotovo svake godine povećava. Trenutno ih je 250, uzrasta do 18 godina, a kako među korisnicima ima i oko 600 sugrađana koji su stariji od 60 godina, sve epidemiološke mere biće preduzete prilikom podele toplih obroka na punktovima.

- Imaćemo istaknuta obaveštenja na svim punktovima o poštovanju mera, a biće tu i naši volonteri koji će usmeravati korisnike i pružati sve neophodne informacije o poštovanju procedura i ovim putem ih molim da ih se pridržavaju, ne bi li na taj način sačuvali kako svoje, tako i zdravlje ukućana i naših zaposlenih - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice, koji vodi program Narodne kuhinje. - Kada je u pitanju sam rad Narodne kuhinje, ništa se nije menjalo, s tim da smo za prve dane obezbedili i paketiće za naše najmlađe sugrađane koji su korisnici programa, tako da će sva deca dobiti higijenske pakete koje smo dobili od jednog našeg donatora.

Letnju pauzu u radu, Crveni krst je iskoristio za pripremne radove, poput higijenskog krečenja kuhinje, tehničku proveru ispravnosti vozila i opreme, te obnovu saradnje sa donatorima koji će i ove jeseni korisnicima obogatiti obroke pekarskim proizvodime, te svežim voćem i povrćem.

- Bez problema dočekujemo 1. septembar i nastavljamo tamo gde smo stali, a kao i svake godine, potrudićemo se koliko god možemo da uz kuvani obrok obezbedimo još nešto, bilo da su to peciva, voće ili povrće, sve ono što smo u mogućnosti da dobijemo od naših donatora i time obogatimo ručak našim korisnicima - poručuje Varo.

Kako 1. septembar označava i vreme kada se mališani ponovo vraćaju u školske klupe, Crveni krst je i ove godine organizovao akciju prikupljanja školskog pribora u pet knjižara, ne bi li na taj način pomogao roditeljima dece koja su korisnici programa Narodne kuhinje da se što lakše pripreme za početak nove školske godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 4 dana
Komentara: 6
Pregleda: 1156
Povezane vesti
Povezane teme
crveni krst narodna kuhinja kuvani obrok crveni krst subotica miodrag varo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.