Komentara: 6
Pregleda: 2219

Narodna kuhinja spremna za početak rada

26.08.2020. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Letnja pauza u radu Narodne kuhinje polako se približava kraju. Za 1.200 naših najugroženijih sugrađana od utorka, 1. septembra, ponovo će se pripremati topli obroci koji će se deliti na punktovima u 33 mesne zajednice.
Narodna kuhinja spremna za početak rada

Iako će Narodna kuhinja u Subotici, kao najveća u Vojvodini, novu kalendarsku godinu započeti sa istim brojem korisnika, broj dece na "narodnom kazanu" se gotovo svake godine povećava. Trenutno ih je 250, uzrasta do 18 godina, a kako među korisnicima ima i oko 600 sugrađana koji su stariji od 60 godina, sve epidemiološke mere biće preduzete prilikom podele toplih obroka na punktovima.

- Imaćemo istaknuta obaveštenja na svim punktovima o poštovanju mera, a biće tu i naši volonteri koji će usmeravati korisnike i pružati sve neophodne informacije o poštovanju procedura i ovim putem ih molim da ih se pridržavaju, ne bi li na taj način sačuvali kako svoje, tako i zdravlje ukućana i naših zaposlenih - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice, koji vodi program Narodne kuhinje. - Kada je u pitanju sam rad Narodne kuhinje, ništa se nije menjalo, s tim da smo za prve dane obezbedili i paketiće za naše najmlađe sugrađane koji su korisnici programa, tako da će sva deca dobiti higijenske pakete koje smo dobili od jednog našeg donatora.

Narodna kuhinja spremna za početak radaLetnju pauzu u radu, Crveni krst je iskoristio za pripremne radove, poput higijenskog krečenja kuhinje, tehničku proveru ispravnosti vozila i opreme, te obnovu saradnje sa donatorima koji će i ove jeseni korisnicima obogatiti obroke pekarskim proizvodime, te svežim voćem i povrćem.

- Bez problema dočekujemo 1. septembar i nastavljamo tamo gde smo stali, a kao i svake godine, potrudićemo se koliko god možemo da uz kuvani obrok obezbedimo još nešto, bilo da su to peciva, voće ili povrće, sve ono što smo u mogućnosti da dobijemo od naših donatora i time obogatimo ručak našim korisnicima - poručuje Varo.

Narodna kuhinja spremna za početak radaKako 1. septembar označava i vreme kada se mališani ponovo vraćaju u školske klupe, Crveni krst je i ove godine organizovao akciju prikupljanja školskog pribora u pet knjižara, ne bi li na taj način pomogao roditeljima dece koja su korisnici programa Narodne kuhinje da se što lakše pripreme za početak nove školske godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2219

Povezane vesti

Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

kuvani obrok

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.