Komentara: 0
Pregleda: 2252

Crveni krst ponovo prikuplja garderobu i organizuje obuke iz prve pomoći

24.08.2020. u 13:11h
Izvor: Subotica.com
Počev od danas, Crveni krst Subotice ponovo prikuplja novu i polovnu garderobu namenjenu našim ugroženim sugrađanima, a uz poštovanje svih epidemioloških mera, počela je i obuka iz pružanja prve pomoći za zaposlena lica i buduće vozače.
Crveni krst ponovo prikuplja garderobu i organizuje obuke iz prve pomoći

Nakon nekoliko meseci pauze usled epidemije virusa kovid-19, Crveni krst Subotice je danas započeo prijem nove i polovne garderobe u svojim prostorijama, gde sugrađani mogu da je ostave u periodu od 8 do 14 časova. Nakon što se prikupi, volonteri ove gradske organizacije garderobu će distribuirati mesnim zajednicama, odakle će otići u ruke onih kojima je najpotrebnija.

- Dosadašnja praksa je pokazala da gotovo svake godine prikupimo i podelimo oko 20 tona što nove, što polovne garderobe. Ove godine će verovatno biti nešto manje, budući da dugo nismo prikupljali zbog epidemije, ali ćemo se truditi da i u tom pogledu pružimo pomoć našim ugoženim sugrađanima, koliko god smo u mogućnosti - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Crveni krst ponovo prikuplja garderobu i organizuje obuke iz prve pomoćiTakođe od danas, sva zainteresovana lica koja žele da se obuče za pružanje prve pomoći, mogu da se jave u prostorije Crvenog krsta, gde će dobiti detaljne informacije o obuci i merama kojih treba da se pridržavaju tokom pohađanja.

- Akcenat je na zaposlenim licima, jer svaka radna organizacija treba da ima nekog ko je obučen za pružanje prve pomoći, a naravno i na budućim vozačima, koji ne mogu da polažu vozački ispit, bez znanja i položenog ispita iz pružanja prve pomoći - dodaje Varo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2252

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

prva pomoć

prikupljanje polovne garderobe

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.