Komentara: 1
Pregleda: 1479

Letnja pauza u radu Narodne kuhinje počinje 1. jula

29.06.2020. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Dok za većinu sugrađana početak leta označava raspust, sezonu godišnjih odmora i putovanja, za one najugroženije letnji meseci su najteži u godini - tada počinje pauza u radu Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice, koja će trajati sve do 1. septembra.
Letnja pauza u radu Narodne kuhinje počinje 1. jula

Kako je to već ustaljeno tokom prethodnih godina, letnja pauza u radu Narodne kuhinje počinje 1. jula, zbog toga što punktovi na kojima se dele obroci, kao i vozilo kojim se prevoze iz centralne kuhinje, nisu osposobljeni da bi mogli da garantuju ispravnost hrane u vrelim letnjim mesecima. Ipak, svi korisnici biće zbrinuti osnovnim životnim namirnicama i u naredna dva meseca.

- Tokom protekle sedmice, svim korisnicima programa Narodne kuhinje distribuirani su paketi prehrambenih proizvoda za jul i avgust, koji sadrže brašno, šećer, ulje, pirinač, pasulj, testenine, konzerve mesnog nareska, paštete, so, začin, marmeladu - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik za socijalne aktivnosti i koordinator programa Narodne kuhinje. - Tokom letnje pauze u radu biće obavljeni redovni pregledi i remonti mašina, aparata i opreme, kao i vozila, dok će se obaviti i higijensko krečenje objekta, kako bi 1. septembar dočekali spremno za nastavak programa. 

Letnja pauza u radu Narodne kuhinje počinje 1. julaProgram Narodne kuhinje se u gradskoj organizaciji Crvenog krsta sprovodi kontinuirano od 1993. godine, te i danas predstavlja jedan od najzastupljenijih oblika socijalnih davanja u naturi za socijalno ugroženo stanovništvo Subotice. U najvećoj Narodnoj kuhinji u Vojvodini na dnevnom nivou se kuvanim obrocima i hlebom opskrbi 1.200 naših najugroženijih sugrađana u 33 mesne zajednice, koliko ih je uključeno u program.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1479

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.