Komentara: 0
Pregleda: 2898

Naredna tri vikenda u znaku hokeja na ledu

22.01.2016. u 08:55h
Izvor: Subotica.com
Naredna tri vikenda u znaku hokeja na ledu

Na Stadionu malih sportova u Subotici naredna tri vikenda biće u znaku hokeja na ledu. Hokej klub "Spartak" biće prvo domaćin međunarodnog turnira za najmlađe koji će se održati u predstojećeg vikenda, potom narednog organizuje međunarodni veteranski "Winter classic" turnir, da bi se prvog vikenda februara održao seniorski turnir u okviru Balkanske hokejaške lige.

Subota 23. januar – Nedelja 24. januar

Prvi na led će za vikend izaći najmlađi u subotu u kategoriji U8 i U10 u muškoj kategoriji ali sa jednom ženskom ekipom sastavljenom od hokejašica iz subotičkog Spartaka, Novog Sada i beogradskog Partizana. Na turniru će učestvovati 16 ekipa iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva i Subotice zajedno sa pomenutom ženskom ekipom. U periodu od 10 do 18 časova na ledu odigraće se 30 utakmica na 3 terena napravljenih za tzv „cross ice“.

U nedelju odigraće se turnir u okviru Mađarskog prvenstva na kojem nastupaju i mladi hokejaši Spartaka. Pored domaćina na turniru učestvovaće i ženska hokejaška ekipa Srbije zajedno sa 6 mađarskih ekipa.

Međunarodni veteranski "Winter classic" turnir
(Petak 29. januar – nedelja 31. januar)

Narednog vikenda na ledu Stadiona malih sportova održaće se tradicionalni 11. po redu međunarodni Winter classic turnir veterana. Učešće na turniru uzelo je 14 ekipa iz Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Finske i Srbije koje su podeljene u 2 kategorije (+30 i +40).

- „Imali smo veliko interesovanje ove godine. Trenutno su 4-5 ekipa na stand by, tj čekaju da neko otkaže kako bi mogli da učestvuju, što nam pokazuje da je veliko interesovanje ove godine za naš turnir. Nadam se da će nas vreme poslužiti i da će sve proći kako treba.“ - izjavio je Miodrag Kerleta iz organizacionog odbora turnira.

Grupa +30 godina: Spartak, Drvene nogice, Vojvodina (Srbija), Šparta, Rušovci, Jesenice (Slovenija), Šalata stars (Hrvatska), Kiškereš (Mađarska)

Grupa +40 godina: Spartak (Srbija), Prevoje (Slovenija), Jormas (Finska), Old Boys (Slovačka), Budapest (Mađarska), Ice devils (Bugarska)

Seniorski turnir
(Petak 5. februar - nedelja 7. februar)

Prvog vikenda februara, hokejaši Spartaka biće domaćini seniorskog turnira Kup Subotice 2016. koji se boduje za Balkansku hokejašku ligu. Na turniru pored domaće ekipe učestvuju Vukovi iz Sarajeva, Slavija iz Sofije i Metalurg iz Skoplja.

- „Ovo je treći turnir koji će biti organizovan u sklopu Balkanse lige. Predhodna dva turnira su bili organizovani u Skoplju i Sarajevu . Hokejaši Spartaka su do sada ostvarili maksimalan učinak sa svih 6 pobeda, tako da kao lideri prvenstva dočekujemo taj turniru u Subotici i ukoliko održimo dobru formu i odigramo sve utakmice kako treba, možemo već da overimo pobednički prsten u Subotici.“ - izjavio je Uroš Brestovac, trener u Hokej klubu "Spartak"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2898
Povezane teme

stadion malih sportova

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.