Komentara: 66
Pregleda: 16239

Napadnute "ruskinje"

26.01.2013. u 14:41h
Izvor: RTV Yueco
Napadnute "ruskinje"

Juče je kamenovan voz koji saobraća na relaciji Subotica - Sombor. Reč je novim vagonima popularno nazvanim “ruskinje”, koje su puštene u saobraćaj 28. decembra prošle godine.

Do kamenovanja i oštećenja voza broj 6436 došlo je na stajalištu Subotica Predgrađe. U saopštenju koje je poslala Sekcija za prevoz putnika Železnice Srbije navodi se da je veoma bitna uloga i pomoć svih građana u regionu za očuvanje novih Dizel motornih garnitura, takozvanih “ruskinja”.

Vandalski napadi na vozove u Srbiji, a naročito u Šumadiji i Pomoravlju, sve su učestaliji i to ne samo na teretnjake, već i na dva najmodernija putnička dizel-motorna voza sa svom silom elektronike, video-nadzorom i klima uređajima. Nedavno su nabavljeni u Rusiji, a jedan saobraća od Kraljeva prema Čačku i Požegi, a drugi prema Kragujevcu i Lapovu. Tek što su se 14. septembra uključili u putnički saobraćaj, ova dva voza koja su "Železnice Srbije" dodelile Železničkom čvoru u Kraljevu, a koja ovdašnji železničari od milošte zovu "ruskinjama", do utorka su već dvaput kamenovana na otvorenoj pruzi, kao glineni golubovi. A, napadači su - to je prema tvrđenju osoblja, pa i nekih putnika - maloletni dečaci između 12 i 18 godina?!

Ko stoji iza napada na stajalištu "Subotica predgrađe" tek treba da se otkrije i eventualno saopšti, ali na primeru iz Šumadije i Pomoravlja može da se nasluti da su se i ovde tinejdžeri "zaigrali" i naneli štetu novom modernom transportom vozilu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 66
Pregleda: 16239

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.