Komentara: 37
Pregleda: 13292

Zbog huligana moguće povlačenje novog voza sa pruge?

28.01.2013. u 17:29h
Izvor: SuMedija
Dizel – motorni voz koji je Srbija kupila od kompanije „Metrovagonmaš“ u Rusiji i koji od 28. decembra 2012. godine saobraća na relaciji Subotica – Sombor kamenovan je u petak posle 18 sati u predgrađu Subotice u naselju Zorka.
Zbog huligana moguće povlačenje novog voza sa pruge?

Nepoznati počinioci nisu napravili veliku štetu, ali da je kojim slučajem kamen razbio staklene površine moglo je doći i do tragedije.

- Kamenice su na nekoliko mesta ispod prozora udarile voz i on je ostao u saobraćaju. Da su kojim slučajem nepoznati počinioci bacili kamenje višlje i oštetili staklenu površinu voz bi neko vreme bio van saobraćaja. U predgrađu gde se dogodio incident i ranije se dešavalo kamenovanje, ali pošto su tada saobraćale stare garniture saniranje je bilo uspešno i brzo. U ovom slučaju svaka popravka iziskuje duže vreme. Novi voz smo jedva dočekali i zaista bi bilo šteta da ga izgubimo, kao što se dogodilo na relaciji Čačak – Požega gde je zbog više kamenovanja zabranjen saobraćaj tek kupljenih vozova iz Rusije – kaže šef Sekcije za prevoz putnika u Subotici Predrag Polovina.

Na Željezničkoj stanici „Subotica“ apeluju na policiju, Gradsku upravu i građane da pomognu u otkrivanju huligana pošto je „ruskinja“ za svega mesec dana znatno povećala broj putnika.

- Od kada je pušten u saobraćaj voz je zbog komfora i udobnog putovanja dokazao da se u takvim okolnostima građani rado vraćaju železnici. Dnevno se proda i do 200 karata što je za oko 30 do 50 odsto više nego pre. Ranije se jednom do dva puta mesečno dešavalo da neko kamenuje voz na relaciji Subotica – Sombor, ali je to policija češćim kontrolama uspela da spreči. Očekujemo uskoro još jedan novi voz koji bi saobraćao između Subotice i Reske u Mađarskoj i drugi na relaciji Subotica – Senta – kaže Predrag Polovina.

Izvor: SuMedija
Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor Novi voz za Sombor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 13292

Povezana vest

Povezane teme

vozovi

vandalizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.