Komentara: 0
Pregleda: 4526

Nakit od papira, prave korisnici Gerontološkog centra

05.07.2012. u 00:59h
Izvor: RTV Yueco
Nakit od recikliranog papira, ma kako neverovatno zvučalo, savršen je za dnevne prilike. Već mesec dana u Gerontološkom centru Subotica radi nova radionica u okviru koje korisnici prave nakit od papira. Od materijala su potrebne stare novine,perlice i da se prepustite mašti na volju.
Nakit od papira, prave korisnici Gerontološkog centra

Oko desetak korisnika Gerontološkog centra pravi nakit od papira. U pitanju je nova radionica, koja ima za cilj da poruči svima da otpad nije smeće i da može da se iskoristi na zanimljiv način.

Reč je o „kviling“ tehnici, odnosno tehnici uvrtanja papira, kojom pravim perle za nakit. Tehnika se koristi i za pravljenje različitih ukrasnih predmeta od papira. Može se reći da je reč o umetničkoj reciklaži, a stari papir postaje sredstvo umetničkog izražavanja. U ovakvim radionicama je najbitnija kreativnost.

Gerontološki centar je poznat po tome da je postao ekološka ustanova, koja kroz razne radionice želi da podigne svet o životnoj sredini korisnika.Cilj je da se objasni građanima da se otpad može iskoristiti na različite načine.

Izreka „ono što je za jednoga otpad, za drugog je blago“ nije samo prazna fraza.U našoj zemlji se reciklira svega 10 odsto otpadnog materijala i resorno ministarstvo je pokrenulo niz aktivnosti kako bi se procenat reciklaže povećao. Ideja zaposlenih u Gerontološkom centru na zanimljiv i kreativan način promoviše korišćenje sekundarnih sirovina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4526
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.