• Pregleda: 4089

Nakit od papira, prave korisnici Gerontološkog centra

Nakit od recikliranog papira, ma kako neverovatno zvučalo, savršen je za dnevne prilike. Već mesec dana u Gerontološkom centru Subotica radi nova radionica u okviru koje korisnici prave nakit od papira. Od materijala su potrebne stare novine,perlice i da se prepustite mašti na volju.
Nakit od papira, prave korisnici Gerontološkog centra

Oko desetak korisnika Gerontološkog centra pravi nakit od papira. U pitanju je nova radionica, koja ima za cilj da poruči svima da otpad nije smeće i da može da se iskoristi na zanimljiv način.

Reč je o „kviling“ tehnici, odnosno tehnici uvrtanja papira, kojom pravim perle za nakit. Tehnika se koristi i za pravljenje različitih ukrasnih predmeta od papira. Može se reći da je reč o umetničkoj reciklaži, a stari papir postaje sredstvo umetničkog izražavanja. U ovakvim radionicama je najbitnija kreativnost.

Gerontološki centar je poznat po tome da je postao ekološka ustanova, koja kroz razne radionice želi da podigne svet o životnoj sredini korisnika.Cilj je da se objasni građanima da se otpad može iskoristiti na različite načine.

Izreka „ono što je za jednoga otpad, za drugog je blago“ nije samo prazna fraza.U našoj zemlji se reciklira svega 10 odsto otpadnog materijala i resorno ministarstvo je pokrenulo niz aktivnosti kako bi se procenat reciklaže povećao. Ideja zaposlenih u Gerontološkom centru na zanimljiv i kreativan način promoviše korišćenje sekundarnih sirovina.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.