• Pregleda: 7664

Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

Subotica je grad sportova i grad olimpijskih šampiona i za priliku da se taj epitet nosi i dalje potrebna su ulaganja u sport i sportsku infrastrukutru. U narednom periodu grad je najavio nekoliko infrastrukturnih projekata vezano za objekte od javnog značaja ali i trenažne i takmičarske potrebe.
Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

U sklopu najave 44. izdanja Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Robert Tot, direktor JKP "Stadion" izneli su neke zanimljivosti vezane za radove na sportskoj infrastukturi u narednom periodu.

- Naša iskrena želja je da u ovom četvorogodišnjem mandatu završimo nekoliko krucijalnih projekata koji su od interesa razvoja sporta. Pričati o uspesima i sportskim rezultatima a ne raditi na izgradnji nove sportske infrastrukture nije realno i zato je naša želja, zajedno sa našim partnerima u Sportskom savezu Subotice i JKP "Stadion" u naredne četiri godine bazira na četiri stuba, a to su reflektori na stadionu, postavljanje novog balona na otvorenom bazenu, postavljanje atletske tartan podloge na stadionu, kao i pokrivanje gradskog klizališta - rekao je Simović

Projekat koji se nalazi u završnoj fazi je osposobljavanje uslova igranja fudbalskih utakmica u noćnom terminu, odnosno montaža reflektora na Gradskom stadionu u Subotici. Po rečima Simovića svi radovi, uključujući i tehnički prijem, da bi konačno zasijali reflektori biće urađeni do proleća, odnosno nastavka fudbalske sezone u Superligi.

Posetioci otvorenog bazena u Dudovoj šumi imaće priliku i ove godine da isti koriste tokom zimskog perioda, a lokalna samouprava i JKP "Stadion" pobrinuće se da uslovi na tom objektu do proleća budu na visokom nivou. Jedna od aktivnosti je i montaža novog, modernijeg balona.

Kako je rečeno montaža balona će krenuti od ponedeljka, 14. novembra, a u pitanju je potpuno nov dvoslojni balon koji će zameniti postojeći koji je star preko 20 godina, koji će po svojim karakteristikama sprečiti zadržavanje belog pokrivača na na gornjem delu bazena, što je sa jedne strane unapređenje bezbednosti korisnika bazena, a sa druge strane i ušteda toplotne energije zbog bolje izloacije.

foto: Spartak Media

Pored rekreativaca ovaj objekat intenzivno koriste plivači i vaterpolisti Spartaka, a novi balon, odnosno (svako novo) poboljšanje uslova na Gradskom bazenu svakako će obradovati sve one koji isti koriste tokom zimskog perioda.

Prilikom nedavne posete pokrajinskog premijera Igora Mirovića bilo je razgovora i na temu postavljanja tartan podloge na Gradskom stadionu koju decenijama sanjaju subotički atletičari. Simović je najavio da će Grad Subotica uz pomoć pokrajinskog i republičkog ministarstva za omladinu i sport krenuti u realizaciju ovog projekta kako bi se našim atletičarima omogučili bolji uslovi za treniranje, a u nekoj relativno bližoj budućnosti pružila prilika da Subotica bude domaćin nekog međunarodnog atletskog mitinga, od čega bi bila višestruka korist.

Član GV za sport i omladinu rekao je da je u celosti završen projekat za pokrivanje Gradskog klizališta, te da će se oko realizacije istog više znati tokom naredne godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
ice Odgovori
Objavite kakav projekat ste izradili ponovo za pokrivanje klizalista!!!
komsija Odgovori
nije mi jasno sto stubovi reflektora nisu postavljeni iza tribina, i drugo znaci opet nista od nastavka izgradnje zatvorenih bazena u dudovoj sumi, hoce li neko odgovarati za taj promasaj i potrosene pare ili opet pojeo vuk magarca???
dule
Taj koji je odgovoran za investiciju započetu još 1997. više nije među živima. To je bio čovek megaloman koji nam je ostavio i nezavršeno pozorište totalno nepotrebnu investiciju.
ALIBABA
Bazeni na Prozivci ne služe građanima (vidi raspored radnog vremena za građane i za ostale), tako da bazene iza dudovoj šumi obavezno završiti, i da sluđi isključivo za građane, rekreativce! Konstrukcija nije oštećena.
Lajavi krelac
Po prvobitnom projektu koji je izrađen u doba stručnjaka Vjeke stubovi su ucrtani vani, pa je onda par meseci preprojektovano, isto našim novcima, da bi se radovi zaustavili jer temelji nisu izdržali atest. Dolaskom Simovića opet je preprojektovano, ali temelji su već bili uliveni, nema nazad. Koliko sam čuo Maglaijev stručnjak je prevideo i elektro instalacije, kao da su solarni reflektori.... sve moj do moga...,,,
Dzej Odgovori
Po koji se put obecava isto?
Ines Odgovori
A tartan na kosarkaskom terenu u Aleksandrovu,receno je da je to prva sledeca investicija?
Radovan 2
Prvi sledeći tartan teren će biti u Aleksandrovu, tako je pisalo!
GORAN Odgovori
Moram odgovoriti ovom neukom alibabi. taj bazen se neće nikada završiti jer je projekat zastareo i neupotrebljiv, konstrukcija jeste propala, a to sto ti ne mozes da otplivas ni 30 minuta bez stajanja sa intenzitetom aerobnog praga ili samo aerobije nisi kompetentan da pricas da li je zatvoren bazen za tvoje "gradjane" ili nije. pusti dete od 9 godina da otpliva sat i po vremena bez stajanja, a da pitam tebe i one koji spominju ciji je bazen kada daje dnevno preko 1000 klinaca iz tri kluba sa jos 2000 roditelja i 2000 baba i deda, da li tu cifru mogu nadmasiti ti "verni" gradjani koji plivuckaju po 20-30 minuta dnevno po ceni od 105 dinara? alo 105 dinara!!! u zemlji zlatnih vaterpolista na svetskom, olimpijskom i evropskom prvenstvu!!!!! ovaj alibaba sa ovom izjavom bi za vreme tita kljucao kamen na golom otoku, a ovde u subotici, sada ce se njegov predlog uci u razmatranje, kada smo kod bazena, Gosp TOT ROBERT ukljucite grejanje na normalu, LEDENO je!

Bravo DULEtu za komentar!
suboticanin Odgovori
cemu vec postojeci zatvoren bazen ako pokrivamo balonom otvoren bazen? klizaliste je ok da se pokrije ali naj bolje pokretnim krovom koji leti moze da se otvori.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.