Komentara: 22
Pregleda: 13910
Foto

Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

17.11.2016. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović predali su na upotrebu novi balon na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi.
Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

Stari balon postavljen je davne 1993. godine, pre 23 godine, a već tada je bio polovan. Novi balon poseduje dvostrujnu membranu čime se postiže i značajna ušteda na energentima. Ušteda električne energije, kao i ušteda na zagrevanju vode u bazenu je sada i do 50% u odnosu na raniji period.

Kako je rečeno, balon tokom dana propušta sunčeve zrake i zbog toga se postiže dodatna ušteda jer se ne mora uključivati unutrašnje osvetljenje. Još jedna prednost u odnosu na prethodno rešenje je što prilikom snežnih padavina dupla membrana na balonu omogućava brzo topljenje snega na gornjem delu balona, čime se i bezbednost kupača značajno poboljšala.

Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

- Po našim informacijama bazen u Dudovoj šumi tokom cele godine poseti preko 30 hiljada ljudi. Zamena balona koji je samo kod nas korišćen 23 godine je lepa vest za sportiste i rekreativce. Nabavkom novog balona imamo višestruku korist, pre svega što štedimo energiju i za zagrejavanje i osvetljavanje bazena, a ne treba smetnuti sa uma i da smo ovim poboljšali bezbednost građana jer se sneg više neće zadržavati na vrhu balona, čime isključujemo mogućnost urušavanja usled povećanog pritiska - rekao je Simović

Vrednost investicije je 10 miliona dinara, a garancija na novi balon je 10 godina.

- "S obzirom na uštede koje ćemo ostvariti mislim da će se investicija veoma brzo isplatiti, a građani su dobili moderan i bezbedan balon na duže staze" - dodao je Simović

Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

- "Najveća stavka je upravo ušteda koja će nam omogućiti da ušteđena sredstva namenimo za druge potrebe. Važno je da se naglasi da bez obzira što imamo novi balon, promena cena ulaznica neće biti. Radno vreme takođe ostaje isto, bazen pod balonom će već od sutra biti na raspolaganju građanima. Očekujemo da bazen bude još posećeniji." - izjavio je Robert Tot, direktor JKP "Stadion"

Po rečima Tota temperatura vode će biti 26 stepeni, dok će se temperatura u balonu održavati na oko 27 stepeni jer kako kaže da bi se ostvarile uštede temperatura u balonu mora biti viša od temperature vode, a istovremeno neće biti ni kondenzacije.

Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

Balon koji je natkrivao bazen u Dudovoj šumi poslednje 23 godine

Izvor: Subotica.com
Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi Puštanje u rad novog balona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 13910

Povezana vest

Povezane teme

bazen u subotici

gradski bazen

radno vreme bazena

cena ulaznice za bazen

nemanja simović

bazen u dudovoj šumi

bazen dudova šuma

kupanje na bazenima

pokriveni bazen

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.