• Pregleda: 11600

Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović predali su na upotrebu novi balon na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi.
Postavljen novi, moderniji i ekonomičniji balon na bazenu u Dudovoj šumi

Stari balon postavljen je davne 1993. godine, pre 23 godine, a već tada je bio polovan. Novi balon poseduje dvostrujnu membranu čime se postiže i značajna ušteda na energentima. Ušteda električne energije, kao i ušteda na zagrevanju vode u bazenu je sada i do 50% u odnosu na raniji period.

Kako je rečeno, balon tokom dana propušta sunčeve zrake i zbog toga se postiže dodatna ušteda jer se ne mora uključivati unutrašnje osvetljenje. Još jedna prednost u odnosu na prethodno rešenje je što prilikom snežnih padavina dupla membrana na balonu omogućava brzo topljenje snega na gornjem delu balona, čime se i bezbednost kupača značajno poboljšala.

- Po našim informacijama bazen u Dudovoj šumi tokom cele godine poseti preko 30 hiljada ljudi. Zamena balona koji je samo kod nas korišćen 23 godine je lepa vest za sportiste i rekreativce. Nabavkom novog balona imamo višestruku korist, pre svega što štedimo energiju i za zagrejavanje i osvetljavanje bazena, a ne treba smetnuti sa uma i da smo ovim poboljšali bezbednost građana jer se sneg više neće zadržavati na vrhu balona, čime isključujemo mogućnost urušavanja usled povećanog pritiska - rekao je Simović

Vrednost investicije je 10 miliona dinara, a garancija na novi balon je 10 godina.

- "S obzirom na uštede koje ćemo ostvariti mislim da će se investicija veoma brzo isplatiti, a građani su dobili moderan i bezbedan balon na duže staze" - dodao je Simović

- "Najveća stavka je upravo ušteda koja će nam omogućiti da ušteđena sredstva namenimo za druge potrebe. Važno je da se naglasi da bez obzira što imamo novi balon, promena cena ulaznica neće biti. Radno vreme takođe ostaje isto, bazen pod balonom će već od sutra biti na raspolaganju građanima. Očekujemo da bazen bude još posećeniji." - izjavio je Robert Tot, direktor JKP "Stadion"

Po rečima Tota temperatura vode će biti 26 stepeni, dok će se temperatura u balonu održavati na oko 27 stepeni jer kako kaže da bi se ostvarile uštede temperatura u balonu mora biti viša od temperature vode, a istovremeno neće biti ni kondenzacije.

Balon koji je natkrivao bazen u Dudovoj šumi poslednje 23 godine

Izvor: Subotica.com

povezane teme

22
Овца за шишање Odgovori
" Najveća stavka je upravo ušteda koja će nam omogućiti da ušteđena sredstva namenimo za druge potrebe..." О, неписмености, највећа или најважнија ставка?! Свакако, у преводу - остаће више за наше џепове!
blago nama
Ma bre ti si ovan za sisanje a ne ovca.
Овца за шишање
@BLAGO NAMA, није лако овну, он је један, а вас оваца много!
Zoran
Skolski si primer malicioznog coveka. Ima li nesto da ti valja!? Jos nisam video da si nesto pohvalio.
Овца за шишање
@ZORAN, pratiš me, pratiš, a? To mi je i cilj! Inače, ništa je ne po'valjujem, gde si vid'o da ovan po'valjuje ovčice?!
djordje Odgovori
Godinama idem na taj bazen. Lepo i korisno. Hvala.
Radovan 78 Odgovori
Treba pitati gospodina u kaputu i šalu i onog u kaputu, i onu bundi, da li je temperatura vazduha po svim parametrima JUS-a, i sto se ne kupaju sa porodicom i provedu jedno popodne kao u npr Morahalomu, pa da vidiš propagandu kako je lepo, a ne u šalu se slikati. [*...*] A ispod dvoslojnog balona sve moderne kancelarije, tusevi, wc, svlacionice i saune, welnesi i bakraci!
pz
Jus nepostoji vise
djordje Odgovori
RADOVAN78 @ - Koliko negativnosti i na ovako lepu vest. Pa nije ni cudo sto smo grad sa najvise samoubistava u Srbiji kad je toliko mrznje u nama. A mrznja se na kraju uvek okrene protiv onoga ko je stvara. Ubice nas zlo u nama.
rale Odgovori
svakih 20 god uvek isti problem nikako da dodjemo do trajnijeg resenja.Molim lepo put pod noge u selo Moroholom da vidite kako se prave otvoreni i zatvoreni bazeni.
Jaca
U Moraholomu u banji isti ovakav balon. Toliko o tome.
Zoran
Mozes na taj put u jednom smeru da povedes i ove sto 20 godina opstruiraju banjski turizam u Subotici, a zarad toga da ti sad uzimas primer razvoja taj Morohalom.
pista Odgovori
a kada ce se nastaviti gradnja oko tog bazena…. steta onog silnog betona i stubova sto se izradilo i postavilo…. ovako opet imamo betonski skelet u gradu…. a obecali nam kompleks bazena hahahahaha
subotičanin Odgovori
Zašto niste slikali radnike ljude koji su postavljali balon, samo slikate ove besposličare preletače koji nikada ništa u životu nisu radili.
Ni po babu, ni po stričevima Odgovori
Bože sveti i presveti, šta je ovde glupaka koji misle da su pametni....?!
Zabole mene ovaj moj mali subotički Đokica za selo Morohalom i njegove bazene.
Iskreno zahvalan gradu što je poboljšao uslove na bazenu za NAS Subotičane i u NAŠOJ Subotici tj. Dudovoj šumi, a u Morohalom neka odlaze svi ovdašnji mulci, tovari, bene i bolondi, samo da ih u Subotici bude što manje...
Otkako smo promenili nesposobnu gradsku vlast, očigledno je da stvari idu na bolje.
Овца за шишање
Da, očigledno da je mnogo bolje! Ali, tebi i tvojim sns-OVC(I)AMA!
Đevđelija
Pitaj te tvoje ko je nabavio balon...
Gradjanin Odgovori
Obavezno završiti bazen u dudovoj šumi (betonski skelet još uvek u odličnom stanju), i dati na korišćenje isključivo za građane i civile. Nikako sportistima!!!!
Ivana Odgovori
Čestitamo gradskoj upravi i svima koji su učestvovali u nabavci novog balona a vi besposleni i dokoni ljudi, stvarno treba da vas bude sramota za ove negativne komentare. Ne mogu da verujem da sta god da se uradi u gradu vi ćete uvek naći neku zamerku, hajde vi budite iznad svih pa učinite nešto za grad. Ne znate ni lišće da pokupite na ulici a kamoli nešto više od toga.
Овца за шишање
"Čestitamo gradskoj upravi i svima koji su učestvovali u nabavci novog balona..." Ček, da ovo pribeležim, čime se sns-OVCE hvale, a narod im go i bos i obitava po kontejnerima!
Slobodan Stil Odgovori
Namcorima i izopacenim nesrecnicima da porucim da se okupaju na Palicu skacuci sa parobroda koji su žuti unajmili da očiste jezero i to u ovo doba godine, moze da deluje otreznjujuce i oslobadja od osećaja negativnosti i mržnje.Zaista kao neko kome se j..e za politiku pitam sta ima loše u ovoj vesti?Preletac.....?
Овца за шишање
Стара пословица каже - коме се ј..е за политику, политика ј..е њега :-) Изворна дефиниција речи идиот је - онај кога не занима политика.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.