Komentara: 0
Pregleda: 5154

Odbojkašice Spartaka osvojile trofej 3. memorijala "Josip Josa Marković"

04.10.2014. u 19:06h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka završile su turnir sa bilansom od dve pobede i jednim porazom, ali zbog boljeg međusobnog odnosa sa Crvenom zvezdom i pored poraza u poslednjem meču osvojile su po prvi put turnir u znak sećanja na Josipa Josu Markovića, cenjenog odbojkaškog radnika, rodom iz Subotice.
Odbojkašice Spartaka osvojile trofej 3. memorijala "Josip Josa Marković"

Danas su u Hali sportova odigrana dva meča po pet setova u kojima su se sastali prvo Jedinstvo i Crvena zvezda, a zatim domaći Spartak i Vizura.

U prvom meču Crvena zvezda je savladala Jedinstvo sa 3:2 posle preokreta, isto kao i Vizura Spartak nakon što je domaći tim vodio sa 2:0 i imao rezultat 18:14 u trećem setu. U završnici seta koji je trebao biti odlučujući odbojkašice Spartaka su olako ispustile prednost i dozvolile gošćama da preokrenu i produže meč, koji je na kraju otišao i u peti set, koji su gošće u zanimljivoj završnici dobile sa 15:12.

OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" 3:2 (24:26, 13:25, 25:18, 25:19, 15:12)
ŽOK "Spartak" - OK "Vizura"  2:3 (25:21, 25:20, 21:25, 21:25 i 12:15)

I pored poraza od ekipe Vizure Spartak je zbog boljeg bilansa sa Crvenom zvezdom ipak osvojio titulu na memorijalu, a dodeljena su i dva pehara za Sofiju Medić (najbolji bloker) i Draganu Brković (najbolji tehničar). Nagradu za najbolje pojedince kao naj poenter je dobila i Adela Helić, bivša igračica Spartaka, danas Crvene zvezde.

Prvi turnir je osvojila Vizura, drugi je osvojila Crvena zvezda, a u trećem pokušaju osvojio ga je domaći Spartak koji je sasvim zasluženo zbog prikazanih igara tokom jučerašnjeg, ali i većim delom današnjeg dana zaslužio prvi trofej u sezoni.

Odbojkašice Spartaka osvojile trofej 3. memorijala "Josip Josa Marković"

Trener ŽOK "Spartak" Damir Petković bio je zadovoljan osvajanjem turnira, uz žal što to nije bilo sa maksimalne tri pobede.

- "Okupile su se četiri trenutno najjače ekipe u domaćem šampionatu i u toj konkurenciji uspeli smo da osvojimo turnir. Odigrali smo tri vrlo korektne utakmice, uz male padove u ovoj poslednjoj, ali mislim da spremno dočekujemo početak prvenstva. Žao nam je što nismo pobedili i u ovom trećem meču, pogotovo što smo vodili sa 2:0 i u trećem sa 18:14, ali devojke su osetile umor i malo psihički pale." - izjavio je Petković

Jedna od najefikasnijih na ovom turniru bila je Marta Drpa, pojačanje iz Železnika, koja je istakla da je u ekipi Spartaka bilo vidljivo da je preovladao umor, ali da je ekipa Vizure zasluženo slavila u poslednjem meču turnira.

Odbojkašice Spartaka osvojile trofej 3. memorijala "Josip Josa Marković"

- "Na ovom turniru učestvovale su četiri trenutno najbolje ekipe u Srbiji, zadovoljni smo kako smo odigrali prvi dan kada smo pobedili Crvenu zvezdu i Jedinstvo, danas smo bili malo umorniji i mislim da smo utakmicu izgubili kod onog preokreta u trećem setu. Ovo su još uvek pripreme za novu sezonu tako da polako ulazimo u taj ritam i nadamo se da ćemo dobro otvoriti prvenstvo. Kao što smo mogli da vidimo i na ovom turniru najjače ekipe prvenstva su prilično ujednačene, ali naše ambicije su da se borimo za sami vrh" - izjavila je Drpa

Prvo mesto zauzeo je Spartak, druga je Crvena zvezda, treće je Jedinstvo i poslednje plasirana je ekipa Vizure.

Izvor: Subotica.com

Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković")

Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: ŽOK "Spartak" - OK "Vizura" (Memorijal "Josip Josa Marković")
Pogledaj ostale fotografije

Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković")

Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković") Odbojka: OK "Crvena zvezda" - OK "Jedinstvo" (Memorijal "Josip Josa Marković")
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5154

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

josip josa marković

memorijalni turnir josip josa marković

damir petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.