Komentara: 4
Pregleda: 3052

Nagrađeni subotički projekti

28.09.2012. u 18:28h
Izvor: RTV Yueco
Na Trećoj nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, koja je pre dva dana održana u Beogradu, predstavljeni su najuspešniji projekti finansirani iz IPA fondova među kojima su i subotički projekti.
Nagrađeni subotički projekti

Posebno je istaknut značaj projekta u okviru kog će biti otvoren još jedan prekogranični prelaz sa Mađarskom, Bački Vinogradi, zatim projekti u kojima je učestvovala Opšta bolnica i ZOO vrt u okviru prekogranične saradnje sa Mađarskom, dok je u okviru saradnje sa Hrvatskom nagrađen projekat Otvorenog univerziteta.

Grad Subotica je na konkursu u okviru IPA fonda prekogranične saradnje za programski period od 2007. do 2013. konkurisao sa nekoliko hiljada projekata, od kojih je čak 400 odobreno. Na Trećoj nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji koja je pre dva održana u Beogradu posebno su nagrađena četiri projekta.

Projekti

Jedan od nagrađenih je projekat izgradnje puta i infrastrukture između Bačkih Vinograda i mađarskog Ašothaloma. Koliko je ovaj projekat uspešan pokazuje činjenica da bi početkom sledeće godine trebalo da bude otvoren novi granični prelaz sa Mađarskom.

Kriterijumi za dodelu priznanja bili su efektivni menadžment, efektivnost za ciljne grupe, relevantnost teme i održivost projekta. Ovi kriterijumi su posebno istaknuti u projektu koje je realizovalo Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u saradnji sa Univerzitetom u Segedinu na polju lečenja neplodnosti žena uz upotrebu minimalno invazivne hirurgije,

Na polju obrazovanja i kulture nagrađeni su projekti ZOO vrta Palić i Otvorenog univerziteta. Ove dve ustanove učestvovale su u protekle tri godine sa nekoliko projekata, koji su imali za cilj širenje obrazovanja i kulturne razmene sa susednom Mađarskom, odnosno Hrvatskom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3052

Povezana vest

Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

ipa fondovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.