Komentara: 1
Pregleda: 6267

Nagrađeni na Sajmu privrede u Subotici

13.06.2012. u 17:51h
Izvor: SuMedija
Priznanje za najuređeniji štand na ovogodišnjem Sajmu privrede “Subotica 2012” pripala je subotičkom preduzeću “Intercom”, drugo mesto dele “Merino Trend” i Rotary Club Subotica sa grupom izlagača (“Grand Motors”, "Čikoš Štampa”, “Selma”, “Selma Elektronik”, “Ev-Pro” i “Volksbank”). Treće mesto pripalo je firmama “Tippnet” i “Tehnoserv”, takođe iz Subotice.
Nagrađeni na Sajmu privrede u Subotici

Kako piše SuMedija, posebno priznanje je dodeljeno predsedniku kompanije Tour Service, dr. Julio Melisu sa Sardinije, za razvoj međunarodne i ekonomske saradnje između Italije, Mađarske i Srbije. Posebnim priznanjima su nagrađeni i JKP “Suboticatrans” i preduzeće “Tippnet”.

Šesti Međunarodni i regionalni Sajam privrede u Subotici, koji je održan od 6. do 9. juna, u Hali sportova, zadovoljio je očekivanja kako najvećeg broja od 239 izlagača iz zemlje i inostnostranstva, tako i JKP “Subotičke pijace” kao organizatora.

U Subotici su se predstavili izlagači iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Izraela, Sardinije, Austrije i Nemačke, a zastupljene su bile mnoge industrijske grane u proizvodnji, prerai i distribuciji hrane, građevinarstvo i usluge velikog broja preduzetnika iz Srbije i država u okruženju.

Cilj organizatora je bio i da Privredni sajam u Subotici doprinese izgradnji i jačanju prekogranične saradnje kao i da se predstave subotička komunalna preduzeća, posebno sa aspekta servisa građana Subotice.

- Naša vizija je da sajam omogući proizvođačkim firmama da prikažu svoje proizvode i usluge širem krugu potrošača i da doprinese jačanju privrednih odnosa na ovim prostorima. Kao i prethodnih godina , uspostavili smo brojne kontakte sa izlagačima i uradili i pismenu anketu koja ukazuje na to da su pozitivne reakcije i u pogledu posećenosti i kvaliteta usluga koje smo pružili kao organizatori. Stručna predavanja su izazvala zavidno interesovanje, a privrednici su na devet poslovnih skupova imali priliku da razmene iskustva. Zavisno od vrste proizvoda organizovane su i prezentacije, brojne degustacije.Sklopljeni su i ugovori sa nekim firmama, a potvrdilo se da je pun pogodak i to što se od ove godine Sajam održava u junu, a ne u jesen kao ranije. Preko pet hiljada ljudi je obišlo štandove pa u naša očekivanja u potpunoszi ispunjena - istakao je Bela Bodrogi.

Mađarska i Hrvatska privredna komora više godina ekonomski podržavaju svoja preduzeća za nastup na Sajmu privrede u Subotici.Oko 30-ak firmi iz jedne i druge države ove godine je predstavilo svoje proizvode u Hali sportova.

Ljerka Alajbeg, generalna konzulica Hrvatske ambasade u Subotici istakla je da su se ove godine predstavila preduzeća Županijska komora iz Virovitice, Krapina i Požege i d aje nastup tih firmi bio zapažen.

Sajam privrede

- Postoji interes Hrvatske i za ulaganja u ovdašnju privredu, a mi smo generalno zadovoljni jer će to omogućiti i zapošlčjavanje hrvatske manjinske zajednice i pružiti im mogućnost za konkretne poslove, posebno kada se zna da postoje i sporazumi o slobodnoj trgovini Srbije sa Rusijom, Belorusijom i Turskom u prometu roba i usluga, istakla Ljerka Alajbeg.

Tamaš Koršoš, generalni konzul mađarske ambasade u Subotici kaže da Mađarska posebno podržava učešće svojih firmi na Regionalnom sajmu u Subotici i novosadskom Međunarodnom sajmu poljoprivrede, i da je poslednjih godina u organizaciji tih manifestacija važnu podršku imala Mađarsko-srpska industrijska i trgovinska komora.

Na ukupnoj površini od 1200 kvadratnih metara montirano je 57 štandova za 239 izlagača, a ove godine su firme izložile proizvode i na oko 150 kvadrata spoljnjeg izlagačkog prostora.

Posetioci sajma su imali priliku da u predvorju pogledaju i kupuju radove narodnih rukotvorina i starih zanatlija, koje su postavljene na preko stotinu kvadrata.

Na štandovima sajma su održane prezentacije i degustacije prehrambenih proizvoda, a na bini sajma je održano izvlačenje nagradnih igara.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6267
Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

sajam

sajam subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.