Komentara: 14
Pregleda: 2243
Foto

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

17.03.2023. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan je sajam zapošljavanja, prvi ove godine, u okviru kog je više od 20 poslodavaca ukupno ponudilo 250 slobodnih radnih mesta.
Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

Kao i prethodnih godina, poslodavci su iskazali potrebu za radnicima u proizvodnji, a deficitarni su i vozači B i C kategorije, konobari, pomoćni kuvari, zanatlije...

- Ovde su prisutni menadžeri ljudskih resursa, tako da lica koja traže posao mogu da porazgovaraju direktno sa njima, da se raspitaju o uslovima rada i da ostave najbolji utisak. Direktan kontakt sa poslodavcima je najveća prednost sajmova zapošljavanja, jer nezaposleni u nekim drugim situacijama nisu u mogućnosti odmah da dođu do predstavnika kompanija - objašnjava Verica Vujadinović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje.

DNEVNO I PO 20 ZAHTEVA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA: NSZ, na osnovu zahteva koje podnose poslodavci, izdaje dozvolu za rad stranim državljanima, a kako objašnjavaju iz subotičke filijale u poslednje vreme ovakvih zahteva je sve više - U proseku na dnevnom nivou dobijamo oko 20 zahteva za zapošljavanje stranih državljana. Mi ispitujemo tržište i ukoliko nemamo osobe koje odgovaraju traženom profilu na evidenciji onda poslodavci dobijaju dozvolu da zaposle strance. To su pretežno Rusi, Ukrajinci, Indijci i Kinezi - navodi Vujadinovć.

Predstavnici subotičke kompanije koja se bavi automatizacijom u automobilskoj i drugoj industriji iskazali su potrebu za kadrovima iz elektro i mašinske struke.

Danas je izuzetno teško pronaći radnike elektro i mašinskog usmerenja. Po prvi put učestvujemo na sajmu zapošljavanja i nadamo se da ćemo baš ovde pronaći ljude čija radna biografija odgovara nekoj od četiri ponuđene radne pozicije - ističe Srđan Stojanović iz kompanije Pelcer d.o.o.

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica pružali su pomoć nezaposlenim licima prilikom izrade radne biografije. Ovu vrstu pomoći dobio je i dvadesettrogodišnji Agim Beriša koji je ostvario kontakt sa nekoliko poslodavaca.

- Predao sam radnu biografiju na nekoliko mesta i nadam se najboljem. Radio bih fizičke poslove, utovar, istovar i slično, jer ne mogu da sedim kod kuće besposlen. Plata nije toliko važna, koliko je važno da imam zdravstveno osiguranje i da mi ide radni staž, jer želim pod stare dane da primam penziju - priča Beriša.

Po prvi put,  na sajmu zapošljavanja su bili maturanti Politehničke škole, koji su imali priliku da nauče kako se piše CV, odnosno kako izgleda intervju za posao.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 dana i 19 časova
Komentara: 14
Pregleda: 2243
Povezana vest
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

verica vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.