Komentara: 14
Pregleda: 3025
Foto

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

17.03.2023. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan je sajam zapošljavanja, prvi ove godine, u okviru kog je više od 20 poslodavaca ukupno ponudilo 250 slobodnih radnih mesta.
Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

Kao i prethodnih godina, poslodavci su iskazali potrebu za radnicima u proizvodnji, a deficitarni su i vozači B i C kategorije, konobari, pomoćni kuvari, zanatlije...

- Ovde su prisutni menadžeri ljudskih resursa, tako da lica koja traže posao mogu da porazgovaraju direktno sa njima, da se raspitaju o uslovima rada i da ostave najbolji utisak. Direktan kontakt sa poslodavcima je najveća prednost sajmova zapošljavanja, jer nezaposleni u nekim drugim situacijama nisu u mogućnosti odmah da dođu do predstavnika kompanija - objašnjava Verica Vujadinović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

DNEVNO I PO 20 ZAHTEVA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA: NSZ, na osnovu zahteva koje podnose poslodavci, izdaje dozvolu za rad stranim državljanima, a kako objašnjavaju iz subotičke filijale u poslednje vreme ovakvih zahteva je sve više - U proseku na dnevnom nivou dobijamo oko 20 zahteva za zapošljavanje stranih državljana. Mi ispitujemo tržište i ukoliko nemamo osobe koje odgovaraju traženom profilu na evidenciji onda poslodavci dobijaju dozvolu da zaposle strance. To su pretežno Rusi, Ukrajinci, Indijci i Kinezi - navodi Vujadinovć.

Predstavnici subotičke kompanije koja se bavi automatizacijom u automobilskoj i drugoj industriji iskazali su potrebu za kadrovima iz elektro i mašinske struke.

Danas je izuzetno teško pronaći radnike elektro i mašinskog usmerenja. Po prvi put učestvujemo na sajmu zapošljavanja i nadamo se da ćemo baš ovde pronaći ljude čija radna biografija odgovara nekoj od četiri ponuđene radne pozicije - ističe Srđan Stojanović iz kompanije Pelcer d.o.o.

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mesta

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica pružali su pomoć nezaposlenim licima prilikom izrade radne biografije. Ovu vrstu pomoći dobio je i dvadesettrogodišnji Agim Beriša koji je ostvario kontakt sa nekoliko poslodavaca.

- Predao sam radnu biografiju na nekoliko mesta i nadam se najboljem. Radio bih fizičke poslove, utovar, istovar i slično, jer ne mogu da sedim kod kuće besposlen. Plata nije toliko važna, koliko je važno da imam zdravstveno osiguranje i da mi ide radni staž, jer želim pod stare dane da primam penziju - priča Beriša.

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno oko 250 slobodnih radnih mestaPo prvi put,  na sajmu zapošljavanja su bili maturanti Politehničke škole, koji su imali priliku da nauče kako se piše CV, odnosno kako izgleda intervju za posao.

Izvor: Subotica.com
Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica Sajam zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3025

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

verica vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.