Komentara: 2
Pregleda: 4401

Na prvom "Trofeju grada Subotice" očekuje se stotinjak fudbalskih ekipa iz regiona

29.06.2017. u 13:07h > 15:24
Izvor: Subotica.com
Od 25. do 27. avgusta u našem gradu održaće se, po prvi put, fudbalski festival "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije (7-12 godina). Po rečima organizatora očekuje se preko stotinu ekipa iz regiona i šire.
Na prvom "Trofeju grada Subotice" očekuje se stotinjak fudbalskih ekipa iz regiona

U najavi međunarodnog dečjeg fudbalskog festivala "Trofej Grada Subotica 2017" govorili su Goran Drača, podpredsednik FK "Spartak Ždrepčeva krv", Milan Čabrić - generalni menadžer organizacije "Inter Sports Friends" i Ivica Francišković - koordinator škole fudbala FK "Spartak Ždrepčeva krv".

Subotica će, po rečima Drače, u tom periodu (25-27. avgust) ugostiti više hiljada gostiju, što je svakako odlična prilika za subotičke ugostitelje da ponude svoje smeštaje kapacitete i iznesu svoje gastronomske specijalitete. Plan je da ovo okupljanje mlađih kategorija (U7-U12) u Subotici preraste u tradiciju, da iz godine u godinu broj država bude veći.

- Ovaj turnir je od velikog značaja kako za Spartak tako i za Grad Suboticu. Važno je istači da su neke od velikih zvezda započele svoje karijere na ovakvim turnirima, tu su prepoznati njihovi talenti. Turnir ima veliki društveni značaj i poznato je da je FK "Spartak" od svog plasmana u Superligu dosta brinuo o mlađim kategorijama, pokušavali smo sve ove godine da od ove dece napravimo ozbiljne i odgovorne ljude, ne samo dobre sportiste. - rekao je Goran Drača - Subotica ima sreću da se nalazi na povoljnoj geografskoj lokaciji i da je relativno blizu svim ekipama iz regiona. Dugoročni plan nam je da iz godine u godinu uključujemo sve više ekipa, sve više dece iz sve više država.

Generalni menadžer organizacije "Inter Sports Friends", Milan Čabrič, rekao je da Fudbalski klub "Spartak" poseduje neophodne kapacitete, i kadrovske i tehničke i logističke da kvaliteteno organizuje manifestaciju ovakvog formata i masivnosti

- Širom Evrope ima dosta kvalitetnih turnira za decu pionirskog i kadetskog uzrasta, ali najmanje ih ima za uzrast dece od 7 do 12 godina. Potrudićemo se da zajedno sa ljudima iz Spartaka napravimo manifestaciju najvišeg standarda - konstatovao je Čabrić

Na prvom "Trofeju grada Subotice" očekuje se stotinjak fudbalskih ekipa iz regiona

Po rečima Ivice Franciškovića, koordinatora škole fudbala FK "Spartak Ždrepčeva krv" ovaj turnir biće odlična prilika da Spartak predstavi decu iz svoje škole fudbala, napominjući da će rezultata svakako biti u drugom planu.

- Cilj nam je da uspostavimo komunikaciju sa klubovima iz okruženja, sa klubovima sa kojima već sarađujemo da nastavimo saradnju, da se deca, njihovi roditelji i treneri lepo osećaju u našem gradu, ali i da predstavimo Suboticu i Srbiju u najboljem svetlu. - kaže Francišković

Organizatori očekuju da se prijave brojne ekipe iz regiona, iz bivše Jugoslavije, zatim Mađarske, Rumunije, Austrije, a postoje određeni kontakti i sa ekipama iz Belorusije. Iz Srbije se očekuje dolazak ekipa kao što su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički, OFK Beograd.

Pored sportskog segmenta organizatori su najavili i dosta kulturno-zabavnog programa za decu tokom kojeg će gosti našeg grada imati upriličen turistički obilazak znamenitosti i lepota Subotice i Palića.

Priliku da se obrate javnosti imali su i polaznici Škole fudbala FK "Spartak Ždrepčeva krv". Kako je najavljeno, s obzirom na veliki broj dece koja se bave fudbalom u Spartakovoj školi očekuje se da će Subotičani imati više timova u jednoj uzrasnoj kategoriji.

Na prvom "Trofeju grada Subotice" očekuje se stotinjak fudbalskih ekipa iz regiona

Turnir će se igrati na Gradskom stadionu, na 7 travnatih i dva terena sa veštačkom travom. Mečevi će biti igrani 2x15 minuta, kategorije U7 i U8 će igrati u sistemu 5+1 (pet igrača + golman), dok će kategorije U10 i U12 imati jednog igrača više u polju.

Svečano otvaranje turnira i takmičenje po grupama biće u petak, 25. avgusta, dok se polufinalni i finalni mečevi igraju u nedelju, 27. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4401

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal subotica

fudbal

turnir grada subotice u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.