Komentara: 2
Pregleda: 2442

Na Letnjoj pozornici održane „Palićke notice“

20.06.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Na Letnjoj pozornici na Paliću u petak je održan dečji festival „Palićke notice“ koji je okupio oko dve stotine mališana iz masovnih i specijalnih škola.
Na Letnjoj pozornici održane „Palićke notice“

Učesnike je pozdravio gradonačelnik Stevan Bakić poručivši da Subotica nije samo naša kapija u Evropi nego  mesto gde se različitost poštuje, jer se ovde sa njom živi i svi smo različiti a isti.

- Ideju da OiSŠ „Žarko Zrenjanin“ krene u realizaciju ovakvog festivala prihvatili smo sa velikim  zadovoljstvom, kao vid podrške razvoju inkluzivne svesti ali i kao nastavak svega što inače u ovoj sferi obrazovanja podržavamo kroz mere u okviru budžeta grada. U oblast socijalne zaštite se izdvaja duplo više sredstava nego ranije. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku – istakao je Bakić. – Za uslugu ličnih pratilaca  i personalnih asistenata ove godine je izdvoje 43.6 miliona dinara i na taj način smo uspeli da pružimo podršku deci i njihovim roditeljima. Na tom putu koji je sve samo ne lak u Gradu ćete uvek imati saradnika i saputnika. Sa puno pažnje pratimo sprovođenje inkluzije u obrazovanju jer želimo da nam deca imaju život i van svojih kuća, da se socijalizuju, da se druže i rastu sa drugom decom.

Na Letnjoj pozornici održane „Palićke notice“Ideja da na ovaj način deca pokažu šta znaju potekla je od OISŠ „Žarko Zrenjanin“ a podržale su je škole iz Subotice, Beograda i Novog Sada.

- Sada ne treba da nam bude važno da li su deca iz masovinih ili specijalnih škola, svi su izmešani i ravnopravno učestvuju . Svi oni verujuju u sebe i to je ono što želimo da poručimo, da nije važno odakle dolaze i šta su nego da svako od njih ima neki talenat i da ne postoje prepreke  - ističe Dragana Vučković, direktorka specijalne škole „Žarko Zrenjanin“. – Kroz radost, pesmu i ples želimo da svima prenesemo da je zaista najvažnije da smo jedni sa drugima a ne jedni pored drugih.

Na Letnjoj pozornici održane „Palićke notice“

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2442

Povezana vest

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

stevan bakić

dragana nikolić

palićke notice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.