• Pregleda: 8178

Na Kelebiju stiglo pojačanje kolega sa Horgoša

Na snazi je odluka mađarske strane da zatvori granice na graničnim prelazima Horgoš 1 i 2, kao i na Bačkim Vinogradima, pa se putnički promet odvija preko graničnih prelaza Kelebija, Bajmok i Đala, a promet roba preko carinskih ispostava Kelebija Terminal i Bogojevo. Tim povodom na GP "Kelebija" jedan deo ljudstva sa Horgoša prebačen je privremeno na ovu loakciju kako bi se što efikasnije radilo i odvijao protok saobraćaja na državnoj granici.
Na Kelebiju stiglo pojačanje kolega sa Horgoša

Uprava carina čini sve što je u njenoj moći da obezbedi nesmetano odvijanje prometa robe i putnika na graničnim prelazima na kojima je to u ovom trenutku moguće, s obzirom da su zbog izbegličke krize granični prelaz Horgoš i Horgoš 2 zatvoreni.

U skladu sa tim nastojanjem carinska služba je obezbedila prostorije za inspekcijske organe na graničnom prelazu Kelebija i u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine organizovano je da veterinarska i fitosanitarna inspekcija od 17. septembra 2015. godine tokom celog dana budu prisutne na tom graničnom prelazu. Time će se sprečiti nepotrebno zadržavanje robe za čiji je uvoz neophodan pregled i saglasnost pomenutih inspekcija.

Granična veterinarska, kao i fitosanitarna inspekcija od juče su na prelazu Kelebija prisutne od 7 do 19 časova. Zbog tehničkih ograničenja nije bilo moguće organizovati njihovo 24-časovno prisustvo, ali se očekuje da će i pomenuta novina doneti značajno rasterećenje.

Sa kolegama iz ministarstva nadležnog za poslove zaštite životne sredine dogovoreno je i to da svi kamioni koji prevoze pošiljke otpada ubuduće mogu nesmetano da nastave transport preko graničnog prelaza Kelebija, iako im je u dozvolama za prekogranični promet otpada naveden granični prelaz Horgoš. Ove vanredne mere će se sprovoditi dok traje obustava rada na tom  prelazu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Rox Odgovori
Eto sta su nam napravili ove budale od migranata.Ne beze oni od rata,nego beze da prave sranja. PA ih vi zalite,kad ne vidite dalje od svog nosa. A policiji svaka cast nasoj,mesto da ih rasterava, ona im pomaze..Teraj to dalje odavde.A i mi ko narod smo cutljivi.Sve cemo pojest sto nam serviraju i samo se nadamo da ce biti bolje.Al kako stvari stoje,ovo je i dobro ,bice i gore....
Saša Odgovori
Kako sverc ide sada? Televizori?
pth Odgovori
Pre neki dan je Vulin, nakon incidenta na Horgošu išao da pregovara sa madjarskim organima vlasti, a sve u interesu migranata, da se što pre domognu šengenske zone. Sledeći ovu logiku, posle zatvaranja prelaza Horgoš, najmanje je bilo za očekivati, da će se vrlo brzo angažovati i pregovarati, sa ciljem, da gradjani Srbije i u buduće mogu nesmetano da koriste ovaj prelaz. Ali nije!!!!!Svaki daljnji komentar je suvišan.
софи Odgovori
@Saša
Sada su najugroženiji carinici, granična policija i švrceri. Sve to će se odraziti i na buvljak. Ovo robe što je ušlo ušlo je. Kad će opet krenuti šverc ko zna.Cene na buvljaku će skočiti . Ne valja ovo našem tržištu ni crnom ni regularnom. Da li mislite da je granica zatvorena samo zbog izbeglica. Voleo bih da neko bar približno izračuna koliko su eura Mađari ostavili na subotičkom buvljaku.Ništa nije slučajno. Mislim da će se buvljak teško oporaviti od ovog udarca ili će opet sve ići preko leđa kupaca. Ko preživi priča će.
uvek u pravu Odgovori
Sve što valja nas zaobilazi a sve što ne valja nam se penje na glavu.Kako nisu znale da na Horgoš dođu zečice iz "Playboya" pa da vidimo da li bi se neko bunio.
софи Odgovori
@Rox
Imali još neka vest koju nećeš zatrpati tvojim " pametnim" komentarima i nazivati pogrdnim imenima ove napaćene ljude.
pz Odgovori
Samo nemojte onog malog crvenokosog prebaciti sa backi vinogradi
stipan Odgovori
Trojanski konj nam je ubacen u evropu
pravda Odgovori
pth: od Vulinovih gluposti mi je pun kofer! Čovek dođe da brani teroriste, koji su napali Mađarsku granicu, umesto da u cilju dobrih međususedskih odnosa "zamoli" razularenu rulju, besne zveri ("migrante) da se ukrcaju u bus koji ih je čekao nedaleko, kako bi ih odvezli u Kanjižu, a dalje u Hrvatsku. Vulin je napao Mađarsku, koja je braneći svoju i granicu EU od terorista, vodenim topovima pokušavala da rastera ovu zver. Vuline, STIDI SE!!!!! SRBIJA=ZLI KOMŠIJA
istina Odgovori
Vulin nema ni graškovo zrno pameti! Njegove bespametne izjave su skandal i sramota! A ni geda nije bolji, on ništa ne razume....!!!!!! On uvek treba dodatna objašnjenja. Prvo ishitreno i agresivno izjavljuje stvari, da bi kada sazna celu istinurekao da nije znao! To je ministar i po :( Nikako da im dođe kraj
forest gamp Odgovori
Posto me sve ovo granicnog prelaza pogadja , a licno sam se uverio kakav je odnos na granici Austrija -Nemacka ovo ti je po sistemu " Ja te volim i postujem " ali sto dalje od mene.
Rox Odgovori
@софи
Sta oces da kazes,da ja nisam upravu? Napacene? Pa ti si stvarno corav. U ovoj celoj prici smo mi napaceni,al izgleda da ti to ne vidis....Sve ja to postujem i podrzavam al ne na stetu svog naroda... Ne trba ih zaliti,pogotovo kad kazu da su presli 1000 km...imali ste Tursku,UAE,Katar,Kuvajt i druge zemlja,koje su blize i sigurnije i bolje stoje ekonomski od Evrope..pa molim lepo,nemoj te nama tu pricu prodavat. A tebi ako se ne svidja slobodno misljenje,ti zaobidji pa napisi svoje....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.