Komentara: 12
Pregleda: 8948

Na Kelebiju stiglo pojačanje kolega sa Horgoša

18.09.2015. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
Na snazi je odluka mađarske strane da zatvori granice na graničnim prelazima Horgoš 1 i 2, kao i na Bačkim Vinogradima, pa se putnički promet odvija preko graničnih prelaza Kelebija, Bajmok i Đala, a promet roba preko carinskih ispostava Kelebija Terminal i Bogojevo. Tim povodom na GP "Kelebija" jedan deo ljudstva sa Horgoša prebačen je privremeno na ovu loakciju kako bi se što efikasnije radilo i odvijao protok saobraćaja na državnoj granici.
Na Kelebiju stiglo pojačanje kolega sa Horgoša

Uprava carina čini sve što je u njenoj moći da obezbedi nesmetano odvijanje prometa robe i putnika na graničnim prelazima na kojima je to u ovom trenutku moguće, s obzirom da su zbog izbegličke krize granični prelaz Horgoš i Horgoš 2 zatvoreni.

U skladu sa tim nastojanjem carinska služba je obezbedila prostorije za inspekcijske organe na graničnom prelazu Kelebija i u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine organizovano je da veterinarska i fitosanitarna inspekcija od 17. septembra 2015. godine tokom celog dana budu prisutne na tom graničnom prelazu. Time će se sprečiti nepotrebno zadržavanje robe za čiji je uvoz neophodan pregled i saglasnost pomenutih inspekcija.

Granična veterinarska, kao i fitosanitarna inspekcija od juče su na prelazu Kelebija prisutne od 7 do 19 časova. Zbog tehničkih ograničenja nije bilo moguće organizovati njihovo 24-časovno prisustvo, ali se očekuje da će i pomenuta novina doneti značajno rasterećenje.

Sa kolegama iz ministarstva nadležnog za poslove zaštite životne sredine dogovoreno je i to da svi kamioni koji prevoze pošiljke otpada ubuduće mogu nesmetano da nastave transport preko graničnog prelaza Kelebija, iako im je u dozvolama za prekogranični promet otpada naveden granični prelaz Horgoš. Ove vanredne mere će se sprovoditi dok traje obustava rada na tom  prelazu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 8948

Povezane vesti

Povezane teme

gužva na graničnim prelazima

stanje na granicama

granični prelaz kelebija

uprava carina

granični prelaz

gužve na graničnim prelazima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.