Komentara: 49
Pregleda: 14490

Na jednoj lokaciji preko 150 saobraćajnih prekršaja za nepuna 3 časa

13.08.2014. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Režim zabrane skretanja iz ulice Bose Milićević (pošta 2) prema glavnom putu u pravcu Palića stupio je na snagu 9. jula, a nepunih mesec dana kasnije jedan naš sugrađanin za samo 2-3 časa uspeo je da zabeleži kamerom minimalno 150 prekršaja, odnosno 76 prelaza preko pune linije i isto toliko nepropisnih skretanja, a tvrdi da je u tom periodu bilo još barem 15 vozila, odnosno 30 prekršaja, koje nije uspeo da zabeleži.
Na jednoj lokaciji preko 150 saobraćajnih prekršaja za nepuna 3 časa

Pored automobila i manjih transportnih vozila u prekršajima se mogu videti i motociklisti, ali pažnju nam je posebno privukao autobus Suboticatransa koji je uprkos saobraćajnom znaku zabrane sa glavnog puta presekao duplu kolovoznu traku i punu liniju da bi se uključio u ulicu Bose Miličević koja u najmanju ruku nije za vozila tih gabarita, čak i da nam grad nije raskopan zbog radova na toplovodu.

U ovu ulicu (Bose Milićević) po pravilima saobraćaja, odnosno na osnovu postavljenih saobraćajnih znakova može sa glavnog puta da se uđe samo iz pravca Palića, a da se iz nje izađe samo u pravcu grada, ali nemar vozača, kojem je možda doprinelo loše obeležavanje i nedosledna kontrola primene saobraćajnih propisa, doveo je do toga da ti znaci i puna linija kao da ne postoje.

U skraćenom snimku koji smo dobili naš sugrađanin je u dva dana (4. i 5. avgusta) dokumentovao čak 76 vozila koja su napravila minimalno dva prekršaja - nepropisno skretanje i prelazak preko pune linije.

(Snimak je napravljen isključivo za privatnu upotrebu, uz poštovanje čl.144 i čl.145 KZ i nije materijal koji se može koristiti u neke druge svrhe)

Kako je svojevremeno saopšteno iz Direkcije za izgradnju grada svrha uvođenja novog režima je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u zoni predmetne raskrsnice. Više o ovome možete pročitati u vesti "Novi režim saobraćaja na raskrsnici ulica Bose Milićević i Maksima Gorkog".

Apelujemo na nadležne organe i ustanove ili da određenim akcijama usmeno edukuju vozače o novim i podsete na stare saobraćajne znakove, ili da ukinu zabranu ako njeno poštovanje nije obavezujuće (za sve).

Dokaz da na našim putevima na četiri trake može da stane i do pet vozila jedno pored drugog

Kao jedno od potencijalnih dugoročnih rešenja u slučaju da na snazi ostanu zabrane pomenutih pravaca vidimo u produživanju ostrva koje se prostire od podvožnjaka prema centru grada, a kao instant rešenje, već od sutra, uniformisano lice koje će za prvu ruku apelovati na učesnike u saobraćaju i sugerisati im na relativno novi saobraćajni znak u ulici Bose Miličević, koji uzgred rečeno mogao bi da se malo više izvuče prema putu i izdvoji iz rastinja kako bi bio uočljiviji.

Što se tiče ulaska u Bose Miličević sa glavnog puta iz pravca grada, postupanje saobraćajne policije po Zakonu u slučaju pune linije i poštovanja saobraćajnog znaka, koji već duže vreme tamo stoji, ne bi smelo da izostane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 49
Pregleda: 14490
Povezana vest
Povezana pištaljka
Povezane teme
saobraćajna policija Direkcija za izgradnju grada Subotice saobraćajni prekršaji
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.