Komentara: 5
Pregleda: 8275

Na graničnim prelazima sa Mađarskom bez zadržavanja

21.12.2020. u 10:11h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Na graničnim prelazima sa Mađarskom bez zadržavanja

Od ponoći stupila je na snagu nova mera protiv sprečavanja širenja virusa kovid-19, koja podrazumeva da strani državljani koji dolaze u Srbiju mogu da pređu granicu samo sa negativnim PCR testom, ne starijim od 48 sati.

Kako javlja RTS, na sva tri granična prelaza sa Mađarskom koja su otvorena, Horgošu, Kelebiji i Bačkom Bregu, nema dužih zadržavanja, a od ponoći do 7 ujutro nije ni bilo stranih državljana koji su došli u Srbiju a da nisu imali PCR test.

- Oko 1.300 putnika je od ponoći do 7 ujutro ušlo preko Horgoša i 99 odsto njih je bilo u tranzitu, dakle to su strani državljani koji samo prolaze kroz našu zemlju i nastavljaju ka drugim južnim destinacijama - javlja reporter RTS-a.

Na graničnim prelazima sa Mađarskom bez zadržavanjaKada su u pitanju naši državljani, od danas mogu da uđu u Srbiju sa negativnim PCR testom ili moraju u desetodnevni kućni karantin.

- Kada stignu do kontrolne kućiće, granični policajac im uručuje zdravstveno upozorenje u kojem je detaljno navedeno šta sve moraju da urade. Pre svega, treba da se registruju na sistem e-zdravlje i potom da se jave u neku od zdravstvenih stanica u mestu prebivališta. Treba da prate svoje zdravstveno stanje i ukoliko su u kućnom karantinu, tih 10 dana mogu da prekinu u slučaju da se jave nekoj od laboratorija Zavoda za javno zdravlje da urade PCR test, da im PCR test bude negativan i potom mogu da izađu iz desetodnevnog karantina u kućnim uslovima - navodi reporter RTS-a.

Na graničnim prelazima sa Mađarskom bez zadržavanjaBez negativnog PCR testa i kućnog karantina, državnu granicu mogu da prelaze jedino naši državljani koji rade u Mađarskoj, odnosno državljani Mađarske koji rade u Srbiji, u krugu od 30 kilometara sa obe strane granice.

Ove mere primenjivaće se do 10. januara 2021. godine.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 8275
Povezane teme

granični prelaz horgoš

stanje na granicama

granični prelaz kelebija

granični prelaz bački breg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.