Komentara: 48
Pregleda: 31625
Video
Foto

Mlada lavica spasena dok je prelazila Čantavirski put

21.09.2023. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Mlada lavica spasena dok je prelazila Čantavirski put

Naš sugrađanin Zoltan je jutros krenuo na posao, a nije ni slutio da će mu se dogoditi situacija koja se ne događa baš svaki dan, štaviše. Dok je vozio Čantavirskim putem, oko 10:20 časova, zapazio je životinju kako prelazi put, a kako se približavao uočio je da to nije životinja kakvu viđamo u našem okruženju. Ispostavilo se da je to bilo mladunče lava, ženka, po prvim procenama do 6 meseci starosti, prilično iznemogla, nije bila agresivna... bila je "saradljiva". 

Mlada lavica spasena dok je prelazila Čantavirski putMlada lavica spasena dok je prelazila Čantavirski put

Informaciju o laviću pojavila se na viber grupi "Uživo sa subotičkih ulica", nakon prve fotografije oglasilo je još nekoliko sugrađana koji su iskoristili priliku da pomaze mladunče i fotografišu se sa njim. Vrlo brzo na lice mesta došli su policajci, lavica je zbrinuta tako da je sklonjena sa prometne saobraćajnice pa su redom kontaktirane službe koje mogu da pomognu u daljem zbrinjavanju.

Zoo vrt je preuzeo životinju, prebačena je u najbližu veterinarsku stanicu, a zatim će nakon pregleda biti privremeno smeštena u Prihvatilištu za divlje životinje u okviru Zoo vrta na Paliću.

Mlada lavica spasena dok je prelazila Čantavirski put

Kako sazanjemo sa lica mesta lavica nije pobegla iz Zoo vrta na Paliću, a sudeći po njenom stanju može se zaključiti da je barem nekoliko nedelja izvan smeštaja gde je bila držana i hranjena.

Direktorka Zoo vrta na Paliću, Sonja Mandić, kaže da je pretpostavka da je mladunče staro svega nekoliko meseci, ali zbog njegovog stanja nije moguće utvrditi da li je staro četiri ili pet meseci. Takođe, kaže da je lav dobio infuziju i da se svi nadaju za početak da će preživeti.

- Iskreno se nadamo da će biti dobro, da će preživeti, da bi nadležni mogli da donose dalje odluku i gde će biti smešten, jer teško da će moći da ostane u Zoološkom vrtu na Paliću, nemamo za to  kapaciteta. Mi ćemo mu svakako pomoći, učinićemo sve da se oporavi. Za početak je najvažnije da ga oporavimo i dignemo na noge - ističe direktorka.

 

Izvor: Subotica.com
Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu Mlada lavica na Čantavirskom putu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 48
Pregleda: 31625

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.