• Pregleda: 3439

Ministar Zoran Đorđević posetio Dom za decu "Kolevka"

Zajedno sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka", u kojoj je smešteno oko 240 korisnika sa teritorija naše, kao i država u okruženju.
Ministar Zoran Đorđević posetio Dom za decu "Kolevka"

U stacionarnom delu "Kolevke", trenutno je smešteno 161 dete, dok je u Dnevnom boravku smešteno oko 30 mališana sa smetnjama u razvoju i još 40 punoletnih korisnika.

- Najviše imamo dece sa teritorije Republike Srbije, zatim jedan broj dece sa teritorije Republike Srpske i nešto dece iz Crne Gore. Ovom prilikom bih se zahvalio ministru što nas je posetio i upoznao se sa svim aktuelnim dešavanjima u našoj ustanovi, na osnovu čega pretpostavljam da će se naša dosadašnja saradnja, koja je bila na visokom nivou, tako i nastaviti - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Ministar Zoran Đorđević istakao je da je "Kolevka" jedna od ustanova koja može da posluži kao primer prozitivnog odnosa i rada sa korisnicima svim drugim ustanovama socijalne zaštite u našoj zemlji.

- Ovo nije moja prva poseta Domu za decu u Subotici i želeo sam da iskoristim ovu priliku i ponovo obiđem "Kolevku". Kako ovo nije jedini Dom u kojem je neophodno da se u narednom periodu neke stvari dopune i dorade, mi ćemo se svakako truditi da u skladu sa svojim mogućnostima izađemo u susret i pomognemo. Naša želja je da ovakve ustanove budu na visokom nivou, da su korisnici najbolje moguće zbrinuti i pobrinućemo se da već naredne godine imamo nova ulaganja u "Kolevku" - poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pre nešto manje od godinu dana, ministar Đorđević je obišao ustanove socijalne zaštite u Subotici, među kojima Gerontološki centar i Dom za decu "Kolevka", kako bi se upoznao sa svim problemima i izazovima sa kojim se ove ustanove svakodnevno susreću. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Овца за шишање Odgovori
СНС-писменос’


Подигли су ниво
писмености фронт.
Кад помера се живо
то је ТЕЛЕПРОНТ.

Дође драги гост
истина је цела,
посланик га прост
назва МОРТАДЕЛА.

А забавни програм
називају ШОВ.
Са мозгом ни грам
наста ВАЗДУПЛОХОВ.

Нове се речи сети
само бритак ум.
Авион где слети
то је АЕРОДРУМ.

Министар се труди
ал’ прича оста иста.
Запамтите људи
он је ФИНАНСИСТА.

И Гаша што клечи
и несрећни Гробар,
мајстор нових речи
неСНСно је добар.
ffilozoff
$ovca,na napadaj ih,NE razumeju nista....pustimo ih da uzivaju u svojim glupostima,...sami ce medjusobno suditi jedni drugima...vec se svadjaju!!!
Kokan
Samo razumem da ti nije dobro i da si paljevina koja nista ne radi po ceo dan...nije ti lako
Овца за шишање
kokan,
Узвишени је циљ увек наћи времена за раскринкавање ненародног режима и његових слуга, попут тебе!
Kokan
OVCA ZA SISANJE Mislis da nacin na koji ti to radis predstavlja uzviseni cilj...taj cilj ostvarujes samo na jedan nacin, a to je kroz ove postove...kako si krenuo davaces negativne komentare i na vremensku prognozu...imas pivo za prvi pozitivan komentar
Овца за шишање
Тај узвишени циљ не остварујем само кроз постове - разговарам са људима, подржавам све акције против неуспешне и примитивне власти као и примитиваца који је подржавају. Такође, моји постови су јако ПОЗИТИВНИ из угла да погађају суштину и раскринкавају зло али ти то не можеш да разумеш. Значи, дужан си пиво!
Kokan
Moze pivo..nek ide zivot
Jecka Odgovori
Bitno je da država ne zaboravi decu ometenu u razvoju kojih su se roditelji odrekli.
Radomir
@ JECKA . Bravo za ovu rečenicu ! Još kad bi država uvela negativne bodove za roditelje koji zanemare svoje ( zdravo) dete ! Pa kad dostignu određen broj bodova , država im lepo ODUZME dete .
opalac
Jecka, veliki broj dece je u toj ustanovi zato to roditelji ne mogu adekvatno da se brinu o njima ali ih poscuju u kolevci i trude se da to vise budu u kontaktu sa svojom decom. Takodje, zaposleni u ovoj ustanovi su medicinski tenicari, lekari, pedagozi defektolozi, vaspitaci, i dr. a koji mogu da pruze bolju negu nego vecina roditelja. Na zalost, boleno dete je mnogo skuplje izdrzavati nego zdravo. Kako da recimo roditelji ne rade? Bolesno dete treba negovati stalno, a ne samo nedelju dana kada se prehladi. Ne sudite nikome dok ne budete znali kako im je.
Pero Odgovori
Ovca za sisanje ......Decko tebi nije dobro
Овца за шишање
Бедниче, то ти је једини аргумент?! Ако нешто не разумеш у песмици и сл. - питај! Није срамота бити глуп, срамота је бити кваран и безобразан! Хехехе... Хвала ти за оно ДЕЧКО, то значи да имам пуно духа и енергије у мојих педесет година!
Realan, (Anti)sistem Odgovori
Jel' to onaj šofer sa srednjom školom? Je*anje u zdrav mozak.
Buki Bunjo Odgovori
Da nije pripremio pesmicu da recituje?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.