Komentara: 14
Pregleda: 4846
Foto

Ministar Zoran Đorđević posetio Dom za decu "Kolevka"

05.07.2018. u 18:02h
Izvor: Subotica.com
Zajedno sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka", u kojoj je smešteno oko 240 korisnika sa teritorija naše, kao i država u okruženju.
Ministar Zoran Đorđević posetio Dom za decu "Kolevka"

U stacionarnom delu "Kolevke", trenutno je smešteno 161 dete, dok je u Dnevnom boravku smešteno oko 30 mališana sa smetnjama u razvoju i još 40 punoletnih korisnika.

- Najviše imamo dece sa teritorije Republike Srbije, zatim jedan broj dece sa teritorije Republike Srpske i nešto dece iz Crne Gore. Ovom prilikom bih se zahvalio ministru što nas je posetio i upoznao se sa svim aktuelnim dešavanjima u našoj ustanovi, na osnovu čega pretpostavljam da će se naša dosadašnja saradnja, koja je bila na visokom nivou, tako i nastaviti - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Ministar Zoran Đorđević istakao je da je "Kolevka" jedna od ustanova koja može da posluži kao primer prozitivnog odnosa i rada sa korisnicima svim drugim ustanovama socijalne zaštite u našoj zemlji.

- Ovo nije moja prva poseta Domu za decu u Subotici i želeo sam da iskoristim ovu priliku i ponovo obiđem "Kolevku". Kako ovo nije jedini Dom u kojem je neophodno da se u narednom periodu neke stvari dopune i dorade, mi ćemo se svakako truditi da u skladu sa svojim mogućnostima izađemo u susret i pomognemo. Naša želja je da ovakve ustanove budu na visokom nivou, da su korisnici najbolje moguće zbrinuti i pobrinućemo se da već naredne godine imamo nova ulaganja u "Kolevku" - poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pre nešto manje od godinu dana, ministar Đorđević je obišao ustanove socijalne zaštite u Subotici, među kojima Gerontološki centar i Dom za decu "Kolevka", kako bi se upoznao sa svim problemima i izazovima sa kojim se ove ustanove svakodnevno susreću. 

Izvor: Subotica.com
Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki Ministar za socijalna pitanja u poseti Kolevki
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4846
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

nenad kozomora

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

ustanove socijalne zaštite

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.