Komentara: 7
Pregleda: 5213
Foto

Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

26.08.2017. u 20:50h
Izvor: Subotica.com
Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“ i Gerontološki centar i na licu mesta se upoznao sa svim problemima i izazovima sa kojim se svakodnevno susreću ove dve ustanove.

- „Kolevka“ je završena 90 odsto i dogovorili smo se da napravimo novi projekat koji će da zaokruži tu celinu i da i ostatak Doma stavi u potpunu funkciju. Želimo da sva deca i zaposleni u Domu imaju komfornost u svakom mogućem smislu – istakao je ministar Đorđević. - Postoje dobri uslovi što se tiče dece migranata koja su zatečena ovde. Oni svakako imaju prostora da budu tamo dok se njihov status ne reši i dok Centar za socijalni rad ne vidi na koji način će država da ih zbrine.

Đorđević: Podržaćemo sve koji žele unaprediti sistem socijalne zaštite

Đorđević je obišao Gerontološki centar, kako rekonstruisani šesti sprat, tako i delove zgrade koje tek treba obnoviti.

- Uslovi u Centru su odličini, ali postoje i neki problemi, kao i želje zaposlenih na koji način da unaprede svoj rad. Ova Vlada i ovo ministarstvo će svakako da ih podrži u tome. Mi smo spremni da podržimo sve ljude koji žele da uspeju, direktori ovih ustanova to žele i mi ćemo detaljno da razmotrimo kako da im pomognemo – poručio je Đorđević. - Razgovarali smo o povećanju kapaciteta, samim tim i broja zaposlenih, kao i obnovi od četvtog sprata pa niže, sa najvećom brigom o bezbednosti građana.

Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

Đorđević: Stanovi za migrante će imati potpuno drugačiji koncept

Na pitanje o izgradnji stanova za migrante koji treba da budu u okviru Gerontološkog centra, ministar Đorđević je napomenuo da to neće biti ni nalik onome što je najavljivano.

- Razgovarao sam o tome sa našim norveškim partnerima i neće to tako da izgleda kao što je prvobitno zamišljeno i dogovoren je potpuno drugačiji modus saradnje i drugačiji koncept kako će to da izgleda. Kada budemo imali konkretni projekat, onda ćemo o tome govoriti, a sada kažem da će biti potpuno drugačije od onoga kao je bilo predviđeno – naglasio je Đorđević

Balažević: Poseta ministra značajna za unapređenje soc. zaštite u Subotici

Po rečima Petra Balaževića, direktora Gerontološkog centra, poseta ministra je veoma značajna za unapređenje uslova  života i boravka korisnika.

- Dogovorili smo neke konkretne korake kako bi to i uradili. Ima dosta problema, ali smo tu da ih rešimo – izjavio je Balažević. - Zahvaljujem se i gradonačelniku koji nam je pružio podršku u realizaciji, kako projekata koji su započeti, tako i onih koje ćemo u budućnosti zajednički realizovati.

Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

Kozomora: Očekujemo podršku ministarstva

I direktor „Kolevke“ Nenad Kozomora izrazio je zahvalnost ministru na prvoj radnoj poseti ovoj ustanovi.

- Drago mi je što je „Kolevka“ jedna od prvih ustanova koje je ministar obišao i očekujem maksimalnu podršku od ministarstva. Naš suštinski problem je povećanje starosne granice naših korismika, potrebno je da se urade neki konkretni radovi na projektu, da se on prilagodi za smeštaj i negu korisnika. Tu je i problem kadrovske strukture zaposlenih, koja takođe treba da se prilagodi radu sa ovom kategorijom korisnika – objasnio je Kozomora.

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju Poseta ministra Đorđevića Domu za decu ometenu u razvoju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5213
Povezane teme

gerontološki centar subotica

kolevka

petar balažević

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

nenad kozomora

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

zoran đorđević

ustanove socijalne zaštite

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.