• Pregleda: 4233

Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

Ministar Đorđević posetio ustanove socijalne zaštite u Subotici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“ i Gerontološki centar i na licu mesta se upoznao sa svim problemima i izazovima sa kojim se svakodnevno susreću ove dve ustanove.

- „Kolevka“ je završena 90 odsto i dogovorili smo se da napravimo novi projekat koji će da zaokruži tu celinu i da i ostatak Doma stavi u potpunu funkciju. Želimo da sva deca i zaposleni u Domu imaju komfornost u svakom mogućem smislu – istakao je ministar Đorđević. - Postoje dobri uslovi što se tiče dece migranata koja su zatečena ovde. Oni svakako imaju prostora da budu tamo dok se njihov status ne reši i dok Centar za socijalni rad ne vidi na koji način će država da ih zbrine.

Đorđević: Podržaćemo sve koji žele unaprediti sistem socijalne zaštite

Đorđević je obišao Gerontološki centar, kako rekonstruisani šesti sprat, tako i delove zgrade koje tek treba obnoviti.

- Uslovi u Centru su odličini, ali postoje i neki problemi, kao i želje zaposlenih na koji način da unaprede svoj rad. Ova Vlada i ovo ministarstvo će svakako da ih podrži u tome. Mi smo spremni da podržimo sve ljude koji žele da uspeju, direktori ovih ustanova to žele i mi ćemo detaljno da razmotrimo kako da im pomognemo – poručio je Đorđević. - Razgovarali smo o povećanju kapaciteta, samim tim i broja zaposlenih, kao i obnovi od četvtog sprata pa niže, sa najvećom brigom o bezbednosti građana.

Đorđević: Stanovi za migrante će imati potpuno drugačiji koncept

Na pitanje o izgradnji stanova za migrante koji treba da budu u okviru Gerontološkog centra, ministar Đorđević je napomenuo da to neće biti ni nalik onome što je najavljivano.

- Razgovarao sam o tome sa našim norveškim partnerima i neće to tako da izgleda kao što je prvobitno zamišljeno i dogovoren je potpuno drugačiji modus saradnje i drugačiji koncept kako će to da izgleda. Kada budemo imali konkretni projekat, onda ćemo o tome govoriti, a sada kažem da će biti potpuno drugačije od onoga kao je bilo predviđeno – naglasio je Đorđević

Balažević: Poseta ministra značajna za unapređenje soc. zaštite u Subotici

Po rečima Petra Balaževića, direktora Gerontološkog centra, poseta ministra je veoma značajna za unapređenje uslova  života i boravka korisnika.

- Dogovorili smo neke konkretne korake kako bi to i uradili. Ima dosta problema, ali smo tu da ih rešimo – izjavio je Balažević. - Zahvaljujem se i gradonačelniku koji nam je pružio podršku u realizaciji, kako projekata koji su započeti, tako i onih koje ćemo u budućnosti zajednički realizovati.

Kozomora: Očekujemo podršku ministarstva

I direktor „Kolevke“ Nenad Kozomora izrazio je zahvalnost ministru na prvoj radnoj poseti ovoj ustanovi.

- Drago mi je što je „Kolevka“ jedna od prvih ustanova koje je ministar obišao i očekujem maksimalnu podršku od ministarstva. Naš suštinski problem je povećanje starosne granice naših korismika, potrebno je da se urade neki konkretni radovi na projektu, da se on prilagodi za smeštaj i negu korisnika. Tu je i problem kadrovske strukture zaposlenih, koja takođe treba da se prilagodi radu sa ovom kategorijom korisnika – objasnio je Kozomora.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
simica Odgovori
julinovim "stopama"do dnevnica , da nije zalosno bilo bi smesno.....!!!
Realan Odgovori
Bivši ministar vojske a sadašnji za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pre ministrovanja bio je šofer.

„U svojoj karijeri on je pre državne funkcije bio stranački vozač guvernerke Jorgovanke Tabaković.” (Blic, 9.12.2015. godine)
Realan
Da dodam, radi kompletnog ugođaja.

Sadašnji gradonačelnik (prisutan na fotografijama) ima diplomu magistra ekonomskih nauka. Inače, svi znamo kako i gde je počeo. Blago nama sa magistrima, doktorima i ministrima.
Imre Odgovori
Ministar koji je do juče bio za vojsku, sad je za socijalnu zaštitu. Vidi se po njegovom pogledu (kako se kaže: blago t...) koliko je zainteresovan za to gde su ga vodili.
Vucicu Pederu Odgovori
Glasali ste, gledajte
Preletačević Odgovori
Pratnja mu je "BAŠ NAPREDNJAČKA".
Овца за шишање Odgovori
Нисам у току. Ови снс-дилетанти су још увек на власти у Србије?! Овчице драге, брзо, сви у ред па на купање... у лавору! Поздрав с‘ мора.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.