Komentara: 4
Pregleda: 7747

Minhen pomaže subotičke vatrogasce

10.05.2012. u 19:27h
Izvor: SuMedija
Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić uručio je danas ključeva dva vatrogasna vozila načelniku vatrogasno-spasilačke službe Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goranu Nikoliću.
Minhen pomaže subotičke vatrogasce

Dva polovna vatrogasna vozila predstavaljaju poklon nemačkog grada Minhena subotičkoj lokalnoj samoupravi, a koristiće ih subotički vatrogasci za različite vrste intervencija, među kojima je i spašavanje stradalih u saobraćajnim nesrećama, koje su česte na auto-putu Horgoš – Novi Sad tokom letnjih meseci.

Predajući ključeve vozila, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić poželeo je vatrogasnoj službi da ih što manje koriste.

"Dugujemo veliku zahvalnost rukovodstvu grada Minhena na novoj donaciji i razumevanju za naše namere da opremimo vatrogasce kako bi bili spremni za sve vrste izazova" - rekao je Vučinić. On je dodao da vozila ispunjavaju sve zahteve po pitanju tehničke opremljenosti.

Gradonačelnik Subotice je podsetio da su vatrogasci i ranije dobijali vozila kao donacije grada Minhena, te da će se u budućnosti truditi da obezbede vozilo sa visokim lestvama koje se koristi prilikom spašavanja na visinama.

Vatrogasna Vozila - gradonačelnik Subotice Saša Vučinić

Zahvaljujući se na ovom poklonu, načelnik vatrogasno-spasilačke službe Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić naglasio je značaj ovakvog odnosa lokalne samouprave prema vatrogasnoj službi.

"Ovo je zapravo služba lokalne samouprave, a mi je samo kontrolišemo i njom upravljamo. Nažalost, mnogi drugi gradovi to ne shvataju" - rekao je Nikolić.

Komandant vatrogasne jedinice Subotica Siniša Kovačević prilikom preuzimanja vozila rekao je da se radi o tehničkim kamionima, specijalizovanim za intervencije pri izlivanju hemikalija, tehničko-tehnoloških akcidenata i spašavanja prilikom saobraćajnih nesreća.

"Sa ova dva tehnička vozila mi ćemo pokriti sve saobraćajne komunikacije na našoj teritoriji. Time ćemo ispuniti naš zadatak da možemo na pravi način da obezbedimo obe trake završenog auto-puta" - rekao je Kovačević.

Gradovi Minhen i Subotica već duži niz godina neguju dobru saradnju.

Rezultat saradnje je veliki broj donacija u proteklim godinama, među kojima je i jedno vatrogasno vozilo poklonjeno pre ova dva tehnička vozila.

Pored toga, subotička lokalna samouprava neguje dobru saradnju sa svim sektorima MUP-a Srbije, odnosno Policijske uprave u Subotici.

Vatrogasno Vozilo

Tako je prošle godine, sredstvima prikupljenim od naplate kazni za saobraćajne prekršaje, nabavljen i poklonjen određeni broj policijskih vozila marke Škoda Fabia Policijskoj upravi Subotica.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7747
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.