Komentara: 48
Pregleda: 10179

Migranti sve češće dolaze železnicom

07.08.2015. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Da bi došli do željenih destinacija migranti sa raznih ugroženih područja kreću se raznim transportnim sredstvima, od onih koji dosta pešače pa sve do onih koje za određeni novac prevezu legalni i manje legalni prevoznici, u komfornijem ili manje komfornijem vozilu.
Migranti sve češće dolaze železnicom

Jedan od najčešćih prevoznih sredstava su autobusi i vozovi. Upravo željeznicom u poslednje vreme je primećen sve veći broj putnika koji dolaze u naš grad u nadi da će vrlo brzo preko Mađarske ući u Evropsku uniju i započnu novi život.

Naša ekipa je juče tokom poslepodneva naišla na jednu poveću grupu migranata koja je došla vozom iz Beograda, a zatim se većinom uputila u pravcu "ciglane" gde je sada već poznato okupljalište, ili da budemo precizniji stanica pre konačnog pokušaja prelaska državne granice.

U transportu do ciglane, već je staro pravilo, svoje usluge nude taksisti koji na železničkoj i autobuskoj stanici već uigrano dočekuju dolaske iz Beograda, ili drugih linija na kojima se sada već počesto kreću migranti.

Na autobuskoj i železničkoj stanici neretko ima i policije koja ovim ljudima ne pravi probleme, ali pomaže da se održi javni red i da u neku ruku spreči njihovo "lutanje" po gradu. Zadržavanje migranata obično ne traje dugo, mnogi neretko ni ne prenoće u Subotici. Njihova destinacija nije ovaj grad, ovaj grad je samo tranzitna tačka do za njih očekivanog boljeg život u državama EU.

Neki od njih koji možda nisu mogućnosti ili prilici da odu na prostor bivše ciglane ili direktno prema državnoj granici neretko noć provedu ispred železničke ili autobuske stanice

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine 9 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 10179
Povezana vest
Povezane teme
migranti migranti u subotici imigranti ilegalni migranti izbegla i raseljena lica izbeglice
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.