Komentara: 26
Pregleda: 6635

Migranti i dalje pristižu na sever Srbije, policija ih premešta u Preševo, taksisti ih vraćaju

26.02.2021. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Migranti i dalje pristižu na sever Srbije, policija ih premešta u Preševo, taksisti ih vraćaju
Foto: Arhiva 2020

U Prihvatnom centru Subotica trenutno boravi 168 migranata, pretežno iz Sirije, zatim iz Alžira i Avganistana, dok se procenjuje da izvan centra, na lokacijama gde se najčešće skupljaju, kao i na potezu ka granici, boravi još nešto više od 200 migranata, podaci su Komesarijata za izbeglice i migracije.

Kako bi se smanjio pritisak migranata na severni deo zemlje, Komesarijat je u saradnji sa lokalnom samoupravom i policijom u nekoliko navrata organizovao akcije premeštanja migranata iz Subotice u centre na jugu Srbije. Tako je krajem oktobra premešteno oko 300, dok je krajem novembra u Prihvatni centar Preševo premešteno još 200 migranata.

- Od 25. novembra do danas, bile su tri veće akcije tokom kojih je blizu 400 migranata relocirano u centre na jugu Srbije - saopštili su za naš sajt iz Komesarijata, dodajući da redovno sprovode ovakve aktivnosti koje imaju za cilj da se severni deo zemlje rastereti prisutva većeg broja migranata.

Migranti i dalje pristižu na sever Srbije, policija ih premešta u Preševo, taksisti ih vraćaju

Arhiva 2020

S druge strane opšti je utisak, o čemu svakodnevno svedoče objave građana na društvenim mrežama, da migranata ima mnogo više, ima ih i u centru grada - šetaju se, kupuju namirnice i teško je proceniti njihov broj, a još teže da li su to novi ili oni koji su se vratili.

Građani takođe svakodnevno prijavljuju da nailaze na situacije gde policija interveniše, kako prema migrantima tako i prema taksistima za koje sumnja da prevoze ova lica, koja po pravilu nemaju dokumente i ilegalno borave u Srbiji.

Dolazak lepšeg vreme očekuje se da će pogodovati pojačanom kretanju migranta i intenzivnijim pokušajima da pređu graničnu liniju našeg severnog suseda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 6635
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

komesarijat za izbeglice

prihvatilište za migrante

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.