Komentara: 1
Pregleda: 6826

Međunarodni klub žena donirao Opštoj bolnici ultrazvučni aparat

17.05.2015. u 14:46h
Izvor: subotica.rs
Međunarodni klub žena (IWC) Beograda donirao je Opštoj bolnici Subotica  ultrazvučni aparat čija je vrednost oko 35.000 evra. Donacija je realizovana  u oviru projekta opremanja Centra za vantelesnu oplodnju u subotičkoj Opštoj bolnici. Ultrazvučni aparat ima tri sonde, od kojih je jedna 4d sonda koja će se koristiti u subspecijalističkoj ambulanti za dijagnostiku i lečenje steriliteta. Pokrajinska vlada je za opremanje Centra izdvojila deset miliona dinara, dok je subotička lokalna samouprava za izvođenje građevinskih i drugih radova obezbedila četiri miliona dinara.
Međunarodni klub žena donirao Opštoj bolnici ultrazvučni aparat

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što se danas u Subotici na dva važna događaja iskazuje patriotizam: u Opštoj bolnici i kompaniji „Masterplast YU”.  

U obavezi smo da stvaramo preduslove da se u našoj zemlji poveća natalitet i da otvorimo što više novih radnih mesta, rekao je Ivanišević, i dodao da će i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da se Centar za vantelesnu oplodnju u Subotici otvori do kraja ove godine.

Predsednica Međunarodnog kluba žena Sara Kirbi je kazala da je ovaj klub u protekle četiri godine donirao 400.000 evra pomoći za razne humanitarne projekte u Srbiji.

Međunarodni klub žena donirao Opštoj bolnici ultrazvučni aparat

– Donacija ultrazvučnog aparata Odeljenju za humanu reprodukciju u subotičkoj Opštoj bolnici omogućena je zahvaljujući aktivnostima Međunarodnog klub žena na Dobrotvornom bazaru, održanom početkom decembra 2014. godine u Beogradu. U taj dobrotvorni događaj bile su uključene ambasade i volonteri iz više od 40 zemalja. Nadam se da ćemo do kraja godine dobiti i fotografije parova koji će putem veštačke oplodnje da zasnuju porodice – istakla je Sara Kirbi.

Načelnik Centra za vantelesnu oplodnju prof. dr Aleksandar Radulović rekao je, između ostalog, da se na Odeljenju za humanu reprodukciju leče parovi i održava preventivno zdravlje u humanoj reprodukciji u populaciji, i da je ovo odeljenje značajno i za otkrivanje i lečenje ranih genetskih malformacija.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai podsetio je da se o neophodnosti izgradnje Centra za vantelesnu oplodnju u subotičkoj bolnici govori unazad sedam-osam godina, ali da se do sada, nažalost, nije daleko odmaklo u realizaciji tog projekta.  

Međunarodni klub žena donirao Opštoj bolnici ultrazvučni aparat

- Pored Međunarodnog kluba žena, značaj ovog projekta prepoznali su Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je u opremanje Centra za vantelesnu oplodnju opredelila sredstva u iznosu od deset miliona dinara, i subotička lokalna samouprava koja je, za građevinske i druge radove u okviru projekta, u budžetu za 2015. godinu predvidela četiri miliona dinara. Sa opremom koju je donirao Međunarodni klub žena obezbeđeno je više od 50 odsto sredstava neophodnih da bi se ovaj projaket realizovao do kraja 2015. godine – naglasio je Jene Maglai.

Prisutnima su se obratili bivša predsednica Međunarodnog kluba žena Elizabet Kuroki, posebni savetnik ministra Aleksandra Vulina Beatris Grozdanić, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i direktor Opšte bolnice Subotica dr Goran Bićanin.

Elizabet Kuroki i Beatris Grozdanić dobile su zahvalnice grada Subotice. Zahvalnice su im uručili Jene Maglai i Ilija Maravić.      

Nakon Opšte bolnice u Subotici, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Međunarodnog kluba žena obišli su Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka”.  

Izvor: subotica.rs
Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena Donacija UZV aparata Internationalnog kluba žena
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6826
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.