Komentara: 30
Pregleda: 22172

"Masterplast" dobio pomoć od dva miliona evra

17.05.2015. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Za otvaranje nove fabrike za proizvodnju staklene vune, subotičko preduće "Masterplast Yu" dobiće pomoć od Ministarstva privrede u iznosu od dva miliona evra. U pogonima nove fabrike posao će dobiti 205 ljudi.
"Masterplast" dobio pomoć od dva miliona evra

- Podsticajna sredstva ovo preduzeće dobijaće u tri dela, u naredne tri godine, u zavisnosti od toga kako će se investicija razvijati - istakao je ministar privrede Željko Sertić, posle potpisivanja ugovora. - Ukupna vrednost ove značajne investicije je osam miliona evra, a Vlada Srbije pomaže sa 23 odsto sredstava, s tim da je preduzeće moralo da da garancije ukoliko dođe do promene biznis plana, da zaposli 205 ljudi, čije plate moraju da budu bar 20 odsto više od republičkog proseka, kao i da se taj broj zaposlenih zadrži i pet godina po završetku investicije.

Prema planu, izgradnja prve proizvodne hale biće završena do kraja jula, tako da će prvi radnici već u avgustu dobiti posao.

"Masterplast" dobio pomoć od dva miliona evra

- U novu fabriku površine 12 hiljada kvadratnih metara biće postavljeno oko 200 mašina za pletenje i u njoj će se godišnje proizvoditi 60 miliona metara staklene mreže, što će preduzeću doneti dobit od 15 miliona evra - najavio je Tivadar Bunford, direktor „Masterplasta“. - Pored posticajnih sredstava, u narednih deset godina bićemo oslobođeni plaćanja poreza na dobit, što je od velikog značaja za našu kompaniju i zahvalni smo Republici na tome.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Janoš Babić, generalni konzul Republike Mađarske, Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine, Tibor David, predsednik „Masterplast grupacije“, Gojko Radić, savetnik premijera Srbije, Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subobotica.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja Potpisivanje Ugovora između Republike i preduzeća Masterplast YU o podsticanju ulaganja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 22172
Povezane teme

ištvan pastor

jene maglai

masterplast YU

masterplast

gojko radić

Slobodan Vojinović

tivadar bunford

željko sertić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.