Komentara: 1
Pregleda: 17485

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen u Opštoj bolnici

12.05.2016. u 17:46h
Izvor: Subotica.com
U Opštoj bolnici danas je obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara, koji se obeležava u spomen na datum rođenja bolničarke Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva.
Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen u Opštoj bolnici

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, za najuzorniju medicinsku sestru proglašena je Roža Šuković, a za mladu sestru uzora profesije Daniela Piuković.

- Sestrinstvo je jedina profesija koja je naučni pristup protkala ljubavlju. Okosnica sestrinstva kao profesije je ljubav usmerena ka pacijentima, jer je nemoguće brinuti o njima u vrlo teškim uslovima finansijske krize, nedostatka osoblja i mnogobrojnim prekovremenim radnim satima bez ogromne količine ljubavi – ističe glavna sestra Ljijana Cvijić.

Njene reči potvrđuju i ostale medicinske sestre i tehničari, kojih u subotičkoj Opštoj bolnici radi oko 690.

- Od prvog dana svih ovih 35 godina sa osmehom odlazim na posao i ništa mi ne pada teško – kaže Roža Šuković, sestra na Odeljenju psihijatrije. - Najvažnija stvar u ovom poslu je da ga istinski volimo, da ga obavljamo punog srca, jer je u suprotnom jako teško raditi.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen u Opštoj bolnici

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen u Opštoj bolnici

I njena mlađa koleginica, Daniela Piuković, zaposlena tri godine na Odeljenju onkologije, voli svoj posao, uprkos svim teškoćama koje sa sobom nosi.

- Svaki radni dan je jedan novi izazov za nas. Imamo i lepih situacija, ali i dosta teških, naročito je potresno kada dođe do smrti pacijenta – priča Daniela Piuković. - U školskoj klupi je sve izgledalo drugačije, nisam ni očekivala da ću mnoge stvari raditi. Ali vremenom sam se uhodala i istinski zavolela ovaj posao.

Međunarodni dan sestrinstva obeležen je "Promocijom zdravlja" na gradskom trgu, a u povezanom sadržaju možete pročitati više informacija, kao i pogledati fotografije sa obe lokacije.

Izvor: Subotica.com

Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva

Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva Obeležavanje međunarodnog dana sestrinstva
Pogledaj ostale fotografije

"Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva

"Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva "Promocija zdravlja" u sklopu obeležavanja međunarodnog dana sestrinstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 17485

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.