Komentara: 18
Pregleda: 7666

Medicinari iz Rusije posetili subotičku bolnicu

17.04.2020. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Subotička Opšta bolnica u sredu je ugostila delegaciju medicinara ruske vojske. Gosti su tom prilikom pohvalili rad srpskih kolega tokom krize sa korona virusom.
Medicinari iz Rusije posetili subotičku bolnicu

Delegacija medicinara iz Rusije je tokom obilaska bolnice bila je u prilici da se uveri u kapacitete subotičke zdravstvene ustanove, posebno u kontekstu aktuelne epidemiološke situacije.

Kako je saopšteno, gosti su zaključili da Opšta bolnica Subotica primenjuje sve mere i standarde zdravstvene zaštite propisane za uslove, ka i sve mere za prevenciju, lečenje i zbrinjavanje obolelih od korona virusa, ali i sprečavanje širenja infekcije i zaštita osoblja.

Prvi potvrđeni slučaj zaraze Kovid-19 virusom u Srbiji upravo je evidentiran u subotičkoj ustanovi. Bio je to 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole, koji je posle nepune tri nedelje lečenja u Kiničkom centru Vojvodine otpušten na kućni oporavak i danas se sasvim dobro oseća.

Medicinari iz Rusije posetili subotičku bolnicu

Po jučerašnjim informacijama iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Subotici je ukupno 45 zaraženih, a kako nezvanično saznajemo i dalje je samo jedna starija ženska osoba preminula, dok je više osoba izlečeno i nalazi se pod obaveznom merom samoizolacije koja traje 14 dana od zvaničnog otpušanja sa lečenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 7666
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.