Komentara: 10
Pregleda: 6595

Martovski sneg usporio saobraćaj

15.03.2013. u 12:15h
Izvor: RTV
Pojedini vozači nespremni su dočekali sinoćne snežne padavine, pa je tako u nekoliko navrata bilo zaglavljivanja na putnim pravcima na severu Srbije i stvaranja "čepova" na putevima, pa su pored čišćenja i posipanja radnici i mehanizacija kompanije "Vojput" morali da izvlače i zaglavljena vozila kako bi putni pravci bili koliko-toliko prohodni.
Martovski sneg usporio saobraćaj

Kako je Tanjugu izjavio šef zimske službe kompanije, koja održava državne putne pravce između Dunava i Tise kao i auto-put na potezu od Horgoša do Beograda, velike probleme stvara jak severo-zapadni vetar koji stvara nanose.

"Posle sinoćne kiše počeo je da pada sneg praćen jakim severo-zapadnim vetrom tako da su stvoreni nanosi koje su naše ekipe sklanjale tokom cele noći", rekao je šef zimske službe.

On je ocenio da su pojedini vozači nespremno dočekali padavine, pošto su u tri navrata u koordinaciji sa policijom morali da "izvlače" vozila kako bi putevi bili prohodni.

Martovski sneg usporio saobraćaj

fotografija sa autoputa

"Iako je sneg prestao da pada između 7 i 8 sati, jak vetar ga ponovo nanosi na saobraćajnice, tako da su na terenu i dalje kamioni-čistači, posipači, grejderi i utovarivači. Osim toga, na putevima u našoj nadležnosti ima ugaženog snega i lapavice, pa se savetuje oprez" - rekao je šef zimske službe.

On je precizirao da je do zaglavljivanja došlo na deonicama između Obzira i Svetozara Miletića, zatim na putu ka Gornjoj Rogatici, dok je putni pravac između Bajmoka i Mišićeva izuzetno sužen zbog nanosa.

Prema njegovim rečima, na terenu je 25 kamiona-čistača, šest grejdera i četiri utovarivača.

Martovski sneg usporio saobraćaj

foto: Edvard M.

Što se pešačkih i biciklističkih staza u gradu tiče, njih održavaju radnici Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo". Kako je Tanjugu izjavio rukovodilac te službe Joža Červenji, ekipe su trenutno na terenu, a pored pešačkih prelaza, u toku je proširivanje biciklističkih staza, pogotovo onih prema Paliću, Aleksandrovu i Makovoj Sedmici.

Martovski sneg usporio saobraćaj

Palić, jutros oko 08:30 č

Osim toga, čiste se i trotoari, pogotovo oni koji su "zatrpani" snegom nakon prolaska čistača na ulicama.

Kako javljaju iz JP "Putevi Srbije" danas je saobraćaj otežan na putevima širom Srbije.

 

Rad Zimske službe se nastavlja i nakon prestanka padavina, do potpunog ispunjenja Planom predviđene obaveze čistih i za saobraćaj bezbednih svih putnih pravaca, gradski ulica, pešačkih staza i drugih javnih površina. Direkcija za izgradnju grada Subotice učiniće sve iz svoje nadležnosti da se ova vremenska nepogoda u najkraćem roku prevaziđe i uspostave normalni uslovi za kretanje i saobraćaj pešaka i vozila. Mole se građani i svi učesnici u saobraćaju za oprezno kretanje i vožnju, i razumevanje , do uspostavljanja normalnih uslova, saopšteno je iz Direkcije za izgradnju grada.

Martovski sneg usporio saobraćaj

Izvor: RTV
Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve Topi se sneg, više temperature "čiste" puteve
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 6595

Povezana vest

Povezane teme

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.