• Pregleda: 2777

Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

Srpski dvojac sa kormilarom Martin Mačković, Viktor Pivač i Luka Mladenović (kormilar), kao i skifista za lake veslače Miloš Stanojević osvojili su bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za seniore u Egbeletu i tako doneli prva odličja za srpsko veslanje na planetarnim šampionatima za seniore posle 2009.
Foto: Veslački savez Srbije
Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

Srpsko veslanje je u juče ostvarilo izvanredan uspeh na Svetskom prvenstvu za seniore u Egbeletu. Dva naša čamca stigla su do pobedničkog postolja, prvi put na planetranim šampionatima za seniore posle šest godina.

Dvojac sa kormilarom koji čine subotičanin Martin Mačković (VK "Palić") i beograđanin Viktor Pivač (VK "Grafičar"), kao i kormilar Luka Mladenović osvojio je medalju bronzanog sjaja. Do fenomenalnog uspeha čamac srpskih reprezentativaca, ubedljivo najmlađi na šampionatu u ovoj disciplini, stigao je izvanrednim veslanjem u finalnom okršaju koji je s vremenom 6:59,53 završio na trećem mestu. Zlato je pripalo posadi Velike Britanije Rajli o Donel, Tarant, kormilar Fildman (6:51,31), a srebro čamcu Nemačke Nemačka Šnajder, Ernsting, kormilar Visen (6:57,36).

– "Pivač i Mačković su odlično izveslali finalnu trku. Posle kvalifikacija u kojima se nisu dobro snašli, repesaža u kojem su popravili utisak, u Ožibeleu su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije – u okrašaju za medalje. Od početka do kraja bili su fanatično borbeni, na kraju izveslavši finale sa 105 odsto svojih mogućnosti. Ovo je veliki rezultat tim pre što su Pivač i Mačković pre samo nešto više od mesec dana osvojili medalju na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Trebalo ih je najpre povratiti posle svih napora u Plovdivu, a nakon toga pripremiti za disciplinu koja je jedna od najzahtevnijih s obzirom da ima i kormilara. Još jednom im čestitam na ogromnom uspehu. Mačković već za četiri dana mora da se vrati u Ameriku zbog obaveza na Berklju, dok će Pivač put SAD, u kojima studira na Vašingtonu, nešto kasnije" – izjavio je Aleksandar Ivković, trener reprezentacije.

Nepunih sat vremena nakon što je srpski veslački tim došao do prve medalje, u Egbeletu je stiglo i drugo odličje. Miloš Stanojević je ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri osvojivši medalju bronzanog sjaja u skifu za lake veslače.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
божимил Odgovori
Поред државе и град Суботица треба да награди сјајног спортисту. Огромна средства се троше у разним спортовима нпр. у фудбалу, рукомрту и сл. а за овакве инзванредне спортисте и људе нема никада средстава. У спорту мора да се успостави систем вредности.
Bojana Odgovori
Čestitam!! Nadam se da će ih biti još na SP a Martin je mlad pred njim je duga a nadam se i uspesna sportska karijera
stormwatch Odgovori
BRAVO! Jos malo pa zlatne vode!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.