Komentara: 5
Pregleda: 4126

Malo đaka puno odeljenja

06.07.2012. u 18:03h
Izvor: RTV Yueco
Ove školske godine biće ukinuto nekoliko odeljenja u srednjim školama u Subotici, jer se u prvom upisnom roku, koji je počeo danas, prijavio mnogo manji broj učenika, nego što je planirano. čak i one škole za koje vlada najveće interesovanje, kao što su Gimnazija i Ekonomska, još uvek imaju malo slobodnih mesta, dok će Hemijska i Politehnička škola verovatno morati da ukinu neka odeljenja, zbog nedevoljnog broja dece.
Malo đaka puno odeljenja

Upis u srednje škole počeo je danas. Ekonomska škola “Bosa Milićević” jedna je od škola za koju su bivši osnovnoškolci najviše zainteresovani.

Ekonomska škola će od septembra imati 8 novih odeljenja, 5 na srpskom i 3 na mađarskom jeziku. Iako je ostalo nešto malo praznih mesta, sva odeljenja koja su planirana za novu školsku godinu biće otvorena.

Osim u Ekonomskoj, slobodnih mesta ima još i u Gimaniziji i Medicinskoj, ali taj broj ne ugrožava otvaranje određenih odeljenja, kao što je to u drugim školama. U Politehničkoj školi na smeru tapetar dekorater i proizvođač finalnih proizvoda od drveta, oba na hrvatskom jeziku, od 30 mogućih mesta, popunjeno je svega dva. Kada je reč o Hemijskoj školi, za odeljenje modnog krojača na mađarskom jeziku nema niti jedan zainteresovan učenik.

Ono što su u gradskom veću istakli kao zanimljivu činjenicu jeste da ove godine ima mnogo učenika koji su ostvarili veliki broj bodova, kako kroz osnovno školovanje, tako i na završnom ispitu, a da su upisali neki od trogodišnjih smerova, gde su uglavnom zastupljeni zanati. Takvo stanje objašnjava da su roditelji sigurniji da će njihova deca lakše naći posao nakon završenog školovanja sa završenim zanatom, kažu u gradskom veću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4126
Povezane teme

srednje škole

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.