Komentara: 19
Pregleda: 3947

Mala Bosna dobija poštu, a Tavankut dva nova poštara

10.12.2021. u 13:25h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se problemu nedostatka poštara, a samim time kašnjenu računa i pošiljki na kućne adrese građana stalo na kraj, "Pošta Srbije" planira da u kratkom roku otvori ugovornu poštu u Maloj Bosni, a da u Tavankutu angažuje dva nova poštara, rekli su za naš sajt iz ovog preduzeća.
Mala Bosna dobija poštu, a Tavankut dva nova poštara

Da prigradske mesne zajednice u Subotici muku muče sa poštarima, za građane ovih naselja nije novost, jer to osete svakog meseca kada treba da plate račune. Ipak, najveći problem nastao je u Tavankutu, gde su poštari koji pokrivaju Gornji i Donji Tavankut, Ljutovo, a od pre tri godine i Malu Bosnu, u kojoj je ugovorna pošta ugašena 2018. godine, nedavno prestali sa radom, čime je oko 6.000 građana primorano da samostalno preuzima svoje račune.

Iz JP "Pošta Srbije" objašnjavaju da je situacija složena, kako zbog toga što dostavno područje pošte u Tavankutu obuhvata četiri naselja, tako i zbog samog terena koji ima izrazito razuđen raspored domaćinstava i nedovoljno uređen adresni sistem, pa je na ovom području dostava organizovana na dva dostavna rejona. Međutim, kako najavljuju, uskoro bi situacija mogla da se popravi.

-U kratkom roku planiramo otvaranje ugovorne pošte u naselju Mala Bosna iz koje će vršiti dostava u ovom naselju, kao i angažovanje dva nova poštara u pošti u Tavankutu, čime će se trajno obezbediti kvalitet dostave na području pošte Tavankut - kažu iz preduzeća "Pošta Srbije".

Mala Bosna dobija poštu, a Tavankut dva nova poštaraIz preduzeća dodaju da je već sada angažovan jedan poštar u Tavankutu, a da se uskoro očekuje zaposlenje još jednog. Kada su u pitanju ostale prigradske mesne zajednice, iz JP "Pošta Srbije" ističu da nadležna radna jedinica u Subotici preduzima sve mere i angažuje sve raspoložive resurse na dostavi pošiljaka, a da se kadrovski kapaciteti raspoređuju tako da dostava bude optimalna.

- Sve mesne zajednice na području Subotice imaju poštare, Tavankut takođe, gde je uz izvršioca na zameni, angažovan i jedan novi poštar, dok se očekuje prijem još jednog. U Čantaviru poštari dostavom pokrivaju i Višnjevac, a u Tavankutu poštari pokrivaju i Malu Bosnu i Ljutovo - navode iz JP "Pošta Srbije". - Napominjemo da račune dobijamo sukcesivno i da ih istom dinamikom iznosimo na teren.

Iz preduzeća podsećaju i da je, u cilju poboljšanja usluga, ponovo ponovo na raspolaganju pošta u subotičkoj bolnici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 3947

Povezane vesti

Povezane teme

pošta

poštar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.