Komentara: 13
Pregleda: 3570

Računi u Bajmoku kasne jer nema ko da ih raznosi

25.02.2021. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Stanovnicima Bajmoka gotovo godinu dana računi za komunalne usluge stižu kasno, što im otežava da svoje obaveze izmire na vreme. Problem je, kako kažu, u tome što nema dovoljno poštara koji izlaze na teren, a mišljenje dele i u Mesnoj zajednici, zbog čega meštanima savetuju da problem prijave rukovodstvu, nakon čega će poslati dopis nadležnom preduzeću.
Računi u Bajmoku kasne jer nema ko da ih raznosi
Foto: Ilustracija

Iako je do kraja februara ostalo svega tri dana, pojedini stanovnici Bajmoka još uvek proveravaju poštanske sandučiće, nadajući se da će u njima zateći račune za komunalne usluge. Kako kažu, ovakva situacija je već gotovo godinu dana, te obračune za telefon, struju i druge komunalije dobijaju sa velikim zakašnjenjem, najčešće 19. ili 20. u mesecu, da bi ovog meseca i taj rok bio pomeren.

- Tako da građani Bajmoka ne mogu svoje obaveze da plate na vreme i postoji mogućnost da budu isključeni, pre svega od mobilnih operatera. Nemoguće je da se u sadašnjem vremenu ne može organizovati blagovremena dostava pošte u jednom velikom mestu, gde nikad ranije nije bilo tih problema - kaže Branko, stanovnik Bajmoka.

- Ne znam nikoga ko je još dobio račune. Pitao sam komšije, ljude u autobusu i niko nije dobio račune - kaže Rodoljub, koji živi u naselju Rata. - Pokušao sam da se raspitam, da vidim u čemu je problem, a suština je da nema radnika. Nema ko da raznosi poštu, jer su primanja mala i normalno je da ljudi odu i traže drugi posao gde će biti bolje plaćeni.

Računi u Bajmoku kasne jer nema ko da ih raznosiIz Mesne zajednice Bajmok kažu da im se do sada niko od meštana nije obratio sa ovim problemom ili primedbom na rad poštara koji izlaze na teren, kao i da nisu primetili da računi kasne u tolikoj meri koliko navode stanovnici.

- Desi se da jedan mesec ili dva, u zavisnosti od gužve što se tiče vrste posla svih tih lica koja raznose poštu, da se zakasni možda jedan ili dva dana, ali niko nije na šteti. Elektroprivreda daje popust do 28. u mesecu, Telekom insistira da se plati do 20. ali ne stavlja kamatu na neplaćen račun preko 20. u mesecu, dok Vodovod tek stavlja zateznu kamatu ako niste tri računa platili - kaže Borislav Petrović, predsednik Saveta Mesne zajednice Bajmok, poručujući meštanima da problem prijave rukovodstvu, koje će poslati dopis nadležnom preduzeću. - Ko god da nam se obrati, bilo da je to pojedinačno, vezano za jednu ulicu ili određeni deo Bajmoka, automatski pišemo dopis bilo kome, da li je to javno preduzeće u Subotici ili je javno preduzeće na nivou Republike, obraćemo se istog trenutka.

Računi u Bajmoku kasne jer nema ko da ih raznosi

DIJALOG O MATERIJALNOM POLOŽAJU ZAPOSLENIH U POŠTI - Ministarka privrede Anđelka Atanasković održala je u utorak sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, JP "Pošta Srbije" i Sindikata PTT Srbije, kako bi razgovarali o unapređenju materijalnog položaja zaposlenih. - S obzirom na značaj koji ima "Pošta Srbije" izuzetno nam je važno da zajednički radimo na prevazilaženju izazova sa kojima se susreću i unapređenju položaja zaposlenih - istakla je Atanasković, dodajući da je ovo bio drugi sastanak po redu na ovu temu i najavila nastavak dijaloga u narednom periodu.

Po saznanjima predsednika Saveta, u poslovnici pošte koja opslužuje nešto više od 7.400 stanovnika Bajmoka, trenutno rade tri poštara koji izlaze na teren, te je saglasan da to može da bude jedan od razloga zbog kojeg računi na pojedine adrese stižu sa zakašnjenjem.

- To je malo nezgodno, pogotovo u prigradskim mesnim zajednicama, zbog izlaska svih poštara na teren. Poštara je malo i oni verovatno čekaju da dođu svi računi. Možda do 7. stiže Elektroprivreda, do 9. dolazi Telekom, 11. dolaze komunalne usluge kao što su voda i sve ostalo, pa pretpostavljam da čekaju 12. ili 13. da naprave jedan grupni izlazak i podele sve račune. Ali, to verovatno nije problem samo u Bajmoku, nego u svim prigradskim naseljima - ističe Petrović. - Mislim da je generalno sistem problem u "Pošti", zbog niskih primanja svih tih lica koja raznose poštu, jer su oni tu u deficitu sa radnom snagom.

O ovom problemu obratili smo se i JP "Pošta Srbije", iz kojeg su nam rekli da će odgovore na naša pitanja poslati u što kraćem roku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 3570

Povezana vest

Povezane teme

Bajmok

pošta

mz Bajmok

plaćanje računa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.